Sadržaj portala

Avon protiv raka dojke: Ne čekaj. #čekiraj

Svatko od nas dodirne ekran mobitela i do 3000 puta dnevno! A sa samo 3 dodira možete si spasiti život. Kliknite na cekiraj.hr na svom mobilnom telefonu i naučite 3 osnovna koraka za samopregled dojki.

Nastavljajući dugogodišnji poziv #budizdrava svim ženama, s ciljem podizanja svijesti o važnosti prevencije raka dojke i cjelokupnog zdravlja, Avon je pokrenuo vrijednu kampanju #čekiraj koja će na moderan, jednostavan način podsjetiti žene na važnost redovitih samopregleda.

#Čekiraj je interaktivna web stranica koju otvarate na svom mobilnom telefonu: cekiraj.hr vodi vas kroz tri jednostavna koraka kojima se simuliraju osnovni pokreti za samopregled grudi.

U Hrvatskoj godišnje oboli više od 2700 žena od raka dojke. Iako smrtnost pada zadnjih tri godine ona je i dalje visoka jer je od raka dojke 2018. umrlo skoro 800 žena.

Govorimo o bolesti koja je izlječiva u više od 90% slučajeva ako se otkrije na vrijeme. U ovom brzom načinu života kojim svi danas živimo, željeli smo se ženama obratiti na moderan, efikasan i zabavan način: kliknite na cekiraj.hr na svom mobitelu jer samo zbog vas smo pojednostavnili i izdvojili 3 osnova koraka samopregleda dojki. Interaktivno, pokretima prstiju, ne samo da učimo nego i da se podsjetimo za buduće redovne samopreglede. Pozivam sve žene da konačno sebe stave na prvo mjesto i stvore to potrebno vrijeme kako bi obavile pregled. Ako ne zbog sebe, onda zbog svojih najmilijih, koji ih trebaju zdrave.“ rekla je Lucija Josipović, Voditeljica odnosa s javnošću i oglašavanja u Avonu.

Sve potrebne informacije o raku dojke i podršci nudi web stranica  www.budizdrava.com koja je dio dugogodišnje suradnje s udrugom “SVE za NJU!”. Na navedenoj stranici možete pronaći sve nužne podatke o samopregledu i pregledima ,te individualizirani podsjetnik za obavljanje pregleda kojeg stranica šalje pomoću posebne aplikacije.  

Budi dio huminatirane #čekiraj mreže: na svom mobitelu podijeli cekiraj.hr web link sa svima koje voliš i sama pozovi svoje prijateljice da nauče ova 3 osnovna koraka, podsjeti ih da misle na svoje zdravlje.