Sadržaj portala

LELO: Tko vlada svijetom? Žene!

Nitko ne može opovrgnuti činjenicu da u današnje vrijeme žene imaju najveću ulogu u poslovnom svijetu do sada. Ali rat za jednakost je, u svakom pogledu, posebice u poslovnom svijetu, i dalje daleko od kraja. 22. rujna obilježava se Dan poslovnih žena, stoga ga posvetimo borbi žena za ostvarenje zaslužene poslovne ravnopravnosti.

Svijet se srećom kreće prema ravnopravnosti spolova, ali to se odvija jako, jako sporo. Veliko istraživanje Svjetske banke otkrilo je kako samo 6 država trenutno pruža ženama i muškarcima jednaka prava. Dakle, ako ne živite u Belgiji, Danskoj, Francuskoj, Latviji, Luksemburgu ili Švedskoj, svakodnevna borba i dalje je prisutna. 

Uz konstantno žongliranje između posla, obitelji, djece i društvenog života, malo tko može reći da je lako biti žena u današnjem društvu. Razlika između muškaraca i žene prisutna je čak i u pogledu seksualnog zadovoljstva. Ovo bi se najlakše moglo opisati izrazom “orgasm gap” koji tu razliku još više ističe. Postoje istraživanja koja pokazuju kako je preko 90% muškaraca svih dobnih skupina doživjelo orgazam u posljednjem odnosu, dok je kod žena to samo u 65% slučajeva.

Ovaj fenomen može se objasniti raznim faktorima, kao činjenicom da žene i dalje nisu prigrlile pravo na zadovoljstvo, nedostatkom seksualne asertivnosti, te svakodnevicom gdje žene moraju riješiti brojne stvari uz posao i ostale obaveze.

Kada vam je mozak zaokupljen s milijun stvari koje sutra morate obaviti na poslu, dok istovremeno razmišljate o obiteljskom ručku i spremanju djece za školu, suviše je reći da nije lako opustiti se. Uz današnje tanke granice između poslovnog i privatnog života, puno se teže opustiti. Ali kako bi ostali mentalno i fizički zdravi, trebamo pronaći balans. To ne znači da bi trebali zanemariti karijeru, samo treba pronaći način kako se isključiti od stresa. Možete početi s jednostavnim stvarima, kao što je da isključite mobitel ili ne provjeravate email.

Osim stresa, tu je još i problem što se žene često osuđuje ako preotvoreno pričaju o seksualnosti, jer društvo očito i dalje od žena očekuje da budu stidljive i pasivne. Ali ako žene mogu posjedovati i voditi kompanije, sjediti u upravnom odboru te voditi kompletno poslovanje, isto tako sigurno mogu posjedovati svoje zadovoljstvo.

Nemojte nikome dozvoliti da se radi njih osjećate posramljeno jer ste žena koja želi iskusiti seksualna zadovoljstva i redovite orgazme. Potpuno je prirodno željeti istražiti svoje tijelo i postići zadovoljstvo, a kako biste to što jednostavnije ostvarili za to se brine LELO sa širokim izborom najkvalitetnijih seksualnih igračaka.