Sadržaj portala

Som Dona: prvi “women only ” hotel

Piše: Antonia Kulić

Hotelski katovi rezervirani samo za žene nisu neka novost, te ovakvu uslugu danas nude hoteli diljem svijeta, od Londona, Singapura, New Yorka pa sve do Berlina. No, hotel rezerviran samo žene smješten na istočnoj obali Mallorce, u mjestašcu Porto Cristo, velika je novost u turističkom svijetu i zasigurno omiljeno odredište svih žena koje se odluče na ovakav odmor.

Kako već dugi niz godina postoje i hoteli rezervirani samo za odrasle, ovakav marketinški trend nije začuđujuć, a prema ostavljenim recenzijama stekli smo dojam kako je hotel Som Dona ( u prijevodu svetište) pravi pogodak. Prema istraživanju Sveučilišne hotelske škole u Cornellu, identificirane su dvije bitne stvari koje su važne ženama kada odlaze na odmor, a to su: sigurnost i osnaživanje. Ovime se dolazi do zaključka kako je upravo ženski hotel idealan za postizanje navedenog.

Sigurno se pitate što čini hotel Som Dona idealnim mjestom da odmor.

Som Donu dizajnirale su žene, a krase ga čak četiri zvjezdice i 39 luksuznih soba s queen krevetom. Interijer u potpunosti slavi ženstvenost na svakom koraku, te dominiraju hrabra crvena i pastelna ružičasta boja, a sam koncept hotela bazira se na hedonizmu, zdravom življenju i pravom opuštanju. Sukladno tomu, gošće imaju pristup brojnim sadržajima poput wellnessa, fitnessa, lounge bara poznatom po koktelima, krovnoj terasi, raskošnom bazenu i knjižnici. Poseban naglasak stavljen je na osobni pristup, te stručni tim stoji na raspolaganju 24 sata, kako bi se udovoljilo svim zahtjevima gošći. Hotel je strateški smješten u blizini najboljih plaža na Mallorci i samo nekoliko metara od spektakularne špilje Drach, jedne od glavnih prirodnih atrakcija otoka, s ciljem da gošće što bolje iskuse i upoznaju kulturu i ljepote Mallorce.  U duhu zdravog življenja, posebno je dizajniran jelovnik s ciljem promoviranja zdrave i održive vrste kuhinje, takozvane fleksiterijanske ishrane. Pažljivo birani sezonski sastojci, vrhunske kvalitete pravi su kulinarski užitak svima kojima posjete Som donu.

Na pitanje kako su se odlučili na to da otvore hotel isključivo za žene, iz hotela kažu da smatraju da je ovakav koncept nužan,  jer se sve više žena odlučuje na solo putovanje kako bi se odmorile od posla, brzog načina života, te je stoga „women only“ idealno utočište u kojem će se osjećati ugodno i sigurno. Som dona, nije namijenjen samo ženama koje se žele odmoriti od svakodnevice, već i majkama i kćerima, prijateljicama, sestrama i životnim partnericama koje žele dodatno ojačati svoj odnos i jednostavno uživati u savršenom odmoru. Više informacija ovom vrhunskom hotelu možete pronaći ovdje.