Sadržaj portala

Prema istinitoj priči: Delphine de Vigan

Prema istinitoj priči, psihološki je triler u kojem de Vigan piše o spisateljici (samoj sebi) koja nakon fantastičnog uspjeha romana u kojem je na šokantan način razgolitila vlastite obiteljske odnose, doživljava kreativnu blokadu i prestaje pisati. Isto tako, u trenutku postizanja iznimna uspjeha, upoznaje tajanstvenu L. koja utjelovljuje sve ono čemu se Delphine oduvijek divila – elegantna je, ženstvena i sofisticirana te ima nevjerojatnu sposobnost pronalaženja pravih riječi u pravom trenutku.

L. intuitivno osjeća Delphininu ranjivost i bez žurbe, ali posve sigurno, zauzima povlašteno mjesto u njezinu privatnom životu. Kako im se životi sve više i više isprepliću, ova priča o prijateljstvu ubrzano se uozbiljuje i pokazuje zloslutne znakove toksičnosti. Je L. stvarna osoba ili samo dio kamen spoticanja u Delphine, odgovor je koji ćete zasigurno htjeti otkriti čitajući ovo vrhunsko štivo.

Predivan književni trompe l’oeil, roman o identitetu i pisanju, stvarnosti i fantaziji. Mračan je, pametan, neodoljiv i iznimno francuski.


The Observer