Sadržaj portala

Mentorica

Časopis Zaposlena pokrenuo je projekt „Upoznajte svoju mentoricu“ jer smo prepoznali iznimnu važnost mentoriranja, budući da nam je svima tijekom života zapravo potreban mentor, netko tko će nas voditi, podržavati i savjetovati nas, a to je još bitnije kada govorimo o ženama jer se one zbog svojih različitih životnih uloga često znaju naći u situaciji da im je potreban netko tko će ih u nekim trenucima posavjetovati što i kako dalje.

Pogrešno je mišljenje da je mentorstvo proces orijentiranja na neki problem, jer nije, to je proces komunikacije i osobnog, kontinuiranog razvoja.

U sklopu projekta „Upoznajte svoju mentoricu“ u svakom broju časopisa Zaposlena, predstavljamo novu mentoricu, ženu koja je postigla izniman poslovni uspjeh. Nerijetko same naše mentorice kažu kako su tijekom svojega poslovnog puta imale ne jednoga nego nekoliko mentora. Svaka od naših mentorica želi svoje znanje i iskustvo koje je stekla prilikom uspinjanja na poslovnoj ljestvici prenijeti drugim mladim ženama, da im u neku ruku olakša uspon u njihovoj karijeri.

 

Mentorstvo je proces u kojem aktivno sudjeluju obje strane – i mentorica i pripravnica, i nužno je da on bude zasnovan na međusobnom poštovanju i povjerenju. Od njega koristi imaju i jedna i druga strana, budući da je mentoru kroz proces mentoriranja zapravo dano povjerenje da ojača svoju poziciju u poslovnom i privatnom okruženju.

 

Sam program mentorstva traje tri mjeseca, a pripravnice nam se javljaju preko naše Facebook stranice i web-stranice.

Ostali projekti