Croatian Travel Festival 2019. u Šibeniku - Zaposlena.hr
Sadržaj portala

Croatian Travel Festival 2019. u Šibeniku

Piše: Lucija Boko

Uskoro počinje Croatian Travel Festival 2019: zaljubljenici u putovanja i svjetski putnici okupljaju se sljedećeg tjedna u Šibeniku; Levison Wood, Goran Milić, Domagoj Jakopović Ribafish, Jurica Galić Juka, chef Rudolf Štefan, Boris Veličan, Dušan Bučan, Putoholičari, Jasen Boko… samo su neka od imena koja će obogatiti program ovogodišnjeg festivala.

Dugovječna šibenska kulturna manifestacija, Croatian Travel Festival, ovogodišnjim će izdanjem nadmašiti sva prethodna, duljinom trajanja i raznolikošću programa! Osmu godinu za redom Šibenik postaje kulisa razmjene putničkih iskustava kroz 23 zanimljiva predavanja, koja će 33 predavača održati na 4 prekrasne lokacije (klub Azimut, tvrđava sv.Mihovil, Trg Ivana Pavla II, Trg 4 bunara) od 21. – 26. svibnja 2019. godine.

Dva dana festivala rezervirana su za ekološki projekt Hrvatskog kluba putnika “Adria Aid -za čisti Jadran” Projekt je započeo 13. svibnja velikom akcijom čišćenja podmorja šibenske obale. Kroz period od 15 dana čišćenje obale od mula Krke do plaže Banj predvodit će šibenski ronilački centar Mediterraneo i klub Dolac, uz vikend gostovanja ronilačkih klubova iz drugih gradova. Na sudjelovanje su pozvani i zainteresirani volonteri, a prijaviti se mogu putem mailainfo@hrvatskiklubputnika.com .

Akciju će popratiti i edukativni dio projekta, koji će uključiti okrugli stol na temu problema mikroplastike u moru, projekciju filma „A plastic ocean“, ekološke radionice za djecu te predavanja aktera iz područja ekologije, ronjenja te održivog turizma. Sav prikupljeni otpad bit će po završetku akcije predan na reciklažu – izjavio je Nikola Baraka, direktor Hrvatskog kluba putnika – organizator festivala.

Treći dan festivala obilježit će izložba putopisne fotografije Jurice Galića, te putopisni kviz.Četvrti dan publika će čuti zanimljive priče šibenskih avanturista i putnika s njihovih ekspedicija, kroz niz od tri predavanja u klubu Azimut. Od petka do nedjelje na festivalskim pozornicama izmjenjivat će se poznata i manje poznata imena u svijetu putovanja sa svojim uzbudljivim pričama s dalekih putovanja.

Održat će se i šesta po redu dodjela nagrada Dijana Klarić u pet kategorija te koncert grupe Pavel. Organizator s posebnim zadovoljstvom najavljuje i vrhunac Festivala, koji će se održati u subotu, 25. svibnja s početkom u 20 sati. Na Tvrđavi sv. Mihovila posjetitelji će imati priliku poslušati predavanje Gorana Milića o Kubi, a svi znamo koliko živopisno i s kolikim životnim iskustvom on govori o svojim putovanjima!

Po završetku svog izlaganja, Milić će preuzeti ulogu moderatora i voditi intervju sa svjetski poznatim britanskim književnim i televizijskim putopiscem Levisonom Woodom. Njegova trilogija, koju ste nedavno mogli vidjeti na HRT-u, je posebno impresivna. Dva renomirana putnika i priznata novinara jedan nasuprot drugoga osigurat će svim prisutnima večer za pamćenje.

Ulaznice za event dostupne su na prodajnim mjestima sada, ali i za vrijeme trajanja festivala, a možete ih kupiti po cijeni od 70 kuna putem online sustava Eventim i Croatia Tickets , te na prodajnim mjestima šibenskih tvrđava. Pored toga, svim članovima Kluba prijatelja šibenskih tvrđava osigurana je besplatna ulaznica za ovaj događaj.

Nastavite čitati