Sadržaj portala

Dekica za snove: priče za male i velike

U petak 24. svibnja, treću godinu zaredom, održat će se događaj pod nazivom Dekice za snove koji će razveseliti djecu svih uzrasta.  Za ovaj događaj pobrinula se udruga Smiješak za sve .

U razdoblju od 12 do 14 sati,  zelene površine grada Zagreba preplavit će plave dekice. Osim uživanja u prirodi, svi sudionici imat će priliku družiti se uz inspirativne knjige i zanimljive slikovnice, kao i slušati čitače koji će zasigurno dočarati koliko je neodoljivo uroniti u svjetove koje može pružiti jedino knjiga.

Dekice će  biti postavljene na 15 lokacija koje uključuju parkove, školska dvorišta i druge zelene površine, a u ovom simpatičnom druženju po prvi puta će sudjelovati i djeca iz Dječjeg doma Laduč.

 Profesori, glumci, književnici, pjevači i volonteri ‘Smiješka za sve’, koji svoje čitalačke i pripovjedateljske vještine bruse svih 365 dana u godini na odjelima triju zagrebačkih dječjih bolnica, pobrinut će se za vrhunski  doživljaj i buđenje mašte kod svih koji se zateknu na dekici.

„Dekica za snove za cilj ima odvojiti djecu od računala i pametnih telefona te ih potaknuti na druženje, čitanje i jednog dana – volontiranje. Vrijednost projekta Dekica za snove prepoznale su brojne obrazovne i kulturne institucije, a u njegovoj provedbi sudjeluje i 15-ak osnovnih i srednjih škola. Priključite se i vi! Jednostavno dođite!“Marijana Jergović, predsjednica udruge ‘Smiješak za sve’