Novi Verde u srcu grada Zagreba - Zaposlena.hr
Sadržaj portala

Novi Verde u srcu grada Zagreba

Piše: Antonia Kulić

U samom centru hrvatske metropole, otvorio se novi Verde. Riječ je o kafiću koji nudi dašak Italije sa svojim ugodnim i decentnim ambijentom, tipičnom talijanskom hranom i vrhunskim izborom probranih pića i cocktaila kreiranih od strane majstora Vjenceslava Madića Kishonija. Ovo jedinstveno iskustvo čistog hedonizma na talijanski način, od sada možete iskusiti u Berslavćevoj 18.

Verde je svoju priču započeo u Martićevoj 63, no kako  Zagrepčani očito uživaju u ljepoti življenja na talijanski način, kafić je svoju priču proširio i u središte grada. Pri samom ulasku u Verde osvaja ambijent s naglašenom toplinom drveta, umirujućom rasvjetom i elegantnim namještajem. Glazba koja podiže raspoloženje, odabrane knjige, časopisi i fotografije Marcella Geppettia uistinu pružaju mir i poseban trenutak svakome tko dođe u Verde. Ovaj fotograf ovjekovječio je neke od najvažnijih trenutaka Italije, među kojima se ističe fotografija Marcella Mastroiannia, nekadašnje muške ikone u svijetu filma, kako kupuje slastice u pekarnici. Ova fotografija slavi ljepotu života i uživanja, te je upravo zbog te činjenice postala toliko slavna.

Također, kako bi kafić uistinu pružao ozračje talijanskog hedonizma svakome tko ga posjeti, Verde nudi bogat izbor hrane kojoj je nemoguće odoljeti ukoliko ste ljubitelj talijanske kuhinje. Mirisni brioche, delicije poput pršuta, juha s ječmom, grissini, foccacia i domaće slastice, samo su dio bogate ponude izdvojene iz talijanske gastronomije, napravljene isključivo od svježih namirnica vrhunske kvalitete.

Sporo ispijanje jutarnje kave ili čaja ili zabava na eventu uz cocktaille, također je dio  raznolike ponude ovog kafića u kojoj se može pronaći za svakoga ponešto. Verde svoju ponudu iznova nadopunjuje i redizajnira, stoga ugodnih iznenađenja nikada nedostaje. Ovaj kafić je zahvaljujući svojim naporima, ulaganjima i vrhunskom prezentacijom Italije, zaista postao mjesto koje svakako treba posjetiti i naprosto uživati u elegantnim i jedinstvenim čarima koje nudi.