Sadržaj portala

Obraćenica: Stefan Hertmans

Roman Obraćenica flamanskog pisca Stefana Hertmansa vrhunska je rekonstrukcija događaja koji se, premda stari gotovo tisuću godina, čine nevjerojatno suvremenima. Dubinska analiza povijesnog razdoblja, izvanredno oslikani likovi i atmosfera čine Obraćenicu  Hertmansovim remek-djelom autora koji se već proslavio Slikarom i ratom. Ovaj roman govori o zabranjenoj ljubavi za vrijeme križarskih ratova, između Vigdis Adelais, kćeri napola kultiviranog Normana i Židova, Davida Todrosa. Iako, uspješno pobjegnu i pronađu mir daleko od svih, iskušenja i tragedije tek započinju s njihovim zajedničkim životom.

“Obraćenicom je Hertmans napisao izvanredni roman, epski i lirski istovremeno, u kojem se političko i osobno isprepliću na dramatičan način, u kojem sadašnjost odjekuje u prošlosti. Najviše što od romana možemo očekivati.”
De Reactor

“Zadivljujuća priča… Hertmans oslikava srednjovjekovni svijet uz isti senzibilitet i osjećaj za detalj koji su bili toliko uspješni uSlikaru i ratu. Napeto i privlačno… Obraćenica je iznimno djelo.”
Sunday Times

“Obraćenica je portret izuzetno čvrste žene. Hertmans je u njoj stvorio junakinju za sva vremena.”
Knack