Yello.hr - meal kit uz koji će svatko postati chef u kuhinji - Zaposlena.hr
Sadržaj portala
yello - dostava kutije s namirnicama

Yello.hr – meal kit uz koji će svatko postati chef u kuhinji

Piše: Martina Lovaković

Yello.hr novo je osmišljeni koncept pripreme obroka za sve one kojima nedostaje ideja, vremena i znanja kako pripremiti ukusne, hranjive i cjelovite obroke. Riječ je o prvom ovakvom modelu prehrane u Hrvatskoj koji je prethodno zaživio u Švedskoj, a već više od 12 godina uspješno posluje diljem zapada Europe i Amerike.

Osnivač ovog prvog hrvatskog “meal kita” je Saša Čubrić koji otkriva kako je sam koncept prilično jednostavan za upotrebu. Ne internetskoj stranici Yello.hr korisnik može odabrati jelo po želji, a na odabranu adresu stići će mu kutija sa svim namirnicama i recept za njegovu pripremu. Svi sastojci i začini pomno su izvagani i spremni za upotrebu. Riječ je o inovativnoj platformi i prvoj takvoj uopće u Hrvatskoj.

Svježe namirnice i recept

Na priloženom papiru dobit će detaljno uputstvo za pripremu jela koju može svladati i početnik u kuhinji. Sve je prilično jednostavno i unaprijed osmišljeno, a kutija s namirnicama može biti dostavljena gdje god želite – na vašu kućnu adresu ili na posao! I to besplatno.

Kutija je pri transportu odlično izolirana, a unutar nje nalazi se led koji održava namirnice svježima čak i do dva dana! Naime, led održava idealnu temperaturu ispod 4 stupnja, a rok trajanja većine sastojaka je od dva do šest dana.

Namirnice dolaze u idealnim omjerima i začinima, a pažljivo su odabrane od lokalnih OPG-ova. Upravo zbog toga pri pripremi jela ne koriste se pojačivači okusa ili umjetne arome. U svim paketima naći ćete isključivo zdravu hranu i svježe namirnice te meso uzgojeno prirodno i zdravo, na malim farmama kod lokalnih proizvođača.

Od amatera do chefa

Obroci su pomno smišljeni, a izbor namirnica je idealno kombiniran kako biste kušali domaće, ali i strane specijalitete. Nemojte se bojati pripreme, primjerice, lungića s romesco umakom  ili tajlandskog crvenog curryja s piletinom, jer uz Yello su svi koraci pripreme jednostavni, a svatko, pa čak i onaj tko nema nimalo iskustva u kuhanju, može postati vrhunski chef u samo jednom danu!

Izbor jela svaki tjedan se mijenja, a jelovnik je dostupan za dva tjedna unaprijed te se mogu naručiti obroci za najmanje dvije osobe. Budući da je riječ o novoj platformi, s tjednima raste i broj novih jela, a u ponudi imaju i vegetarijanska jela i finger food. Također, sva jela imaju svoje oznake pa tako možete pronaći i niskokalorična jela, bezglutenske obroke ili obroke namijenjene djeci.

Kalorijska vrijednost i alergeni

Provjerite jelovnik na internetskoj stranici Yello.hr i odaberite nešto za sebe. Odmah možete pogledati i sve korake pripreme jela, kao i tablicu hranjivih vrijednosti te kalorijsku vrijednost svakog odabranog jela.

A ako ste alergični na neki sastojak, možete biti sigurni, jer su pod kategorijom “detalji o proizvodima” navedeni svi alergeni koji se nalaze u pojedinom jelu.

Za pripremu nekih jela bit će vam potrebni dodatni osnovni sastojci, poput brašna, soli, ulja ili šećera, no sve to navedeno je u samom receptu ispod sastojaka. Ako nešto od toga trenutno nemate kod kuće, Yello i tu ima rješenje. Dobit ćete alternativni savjet kako svejedno pripremiti obrok, a da on pritom zadrži svoj odličan okus.

Alternativa restoranima

Yello svojim korisnicima želi osigurati isključivo svježe namirnice, pa je obroke potrebno naručiti ranije, odnosno najmanje četiri radna dana prije. Ako želite da vaši obroci bude dostavljeni u petak, naručite ih u ponedjeljak, a ako to učinite ostalim danima, možete ih očekivati idući tjedan. Jela možete odabrati za maksimalno dva tjedna unaprijed.

Budući da živimo u neizvjesnim vremenima uslijed pandemije, kada su restorani često zatvoreni, a želimo iznenaditi dragu osobu ukusnim obrokom, Yello.hr izvrsna je alternativa, kako za one koji nemaju iskustva u kuhanju, tako i za one kojima nedostaje mašte za stvaranje novih jela.

Na vama je samo da posjetite stranicu Yello.hr i odaberete obrok po želji. Uz malo ljubavi i truda pripremite ga za sebe i svoje voljene i uživajte u stvaranju novih uspomena i u bogatstvu okusa domaće hrane.

Nastavite čitati