Inovativna aplikacija Školske knjige - pomaže učiteljima u bržem planiranju nastave - Zaposlena.hr
Sadržaj portala
Žena s mobitelom i aplikacijom Asistent

Inovativna aplikacija Školske knjige – pomaže učiteljima u bržem planiranju nastave

Multidisciplinarni je stručni tim Školske knjige usavršio inovativnu aplikaciju, jedinstvenu u svjetskim razmjerima i posve prilagođenu specifičnim potrebama hrvatskih učiteljica i učitelja

Bezbrojni sati koje su hrvatske učiteljice i učitelji dosad trošili na pripremanje nastave postaju prošlost zahvaljujući revolucionarnoj aplikaciji Asistent koju je prošle godine razvila i proteklih mjeseci usavršila vodeća hrvatska nakladnička kuća Školska knjiga.

Inovativna aplikacija, jedinstvena u Hrvatskoj i svijetu, dorađena je do posljednjeg detalja prema povratnim informacijama učitelja sasvim u skladu s njihovim stvarnim potrebama.

Asistent omogućuje učiteljicama i učiteljima da se manje bave administracijom te da dragocjeno vrijeme posvete onima kojima je to najpotrebnije – učenicima.

Poput vilenjaka u džepu učiteljice ili učitelja Asistent unaprijed priprema materijale i omogućuje učiteljima da svoju energiju i vrijeme utroše u izravnom radu s učenicima, ističe direktorica školskog programa Matilda Bulić.

Svakodnevno se pripremanje za nastavu i vođenje pedagoške dokumentacije obavlja u samo nekoliko sekundi pomoću jedinstvenog i cjelovitog softverskog rješenja u čijoj je izradi sudjelovalo gotovo 500 stručnjaka iz raznih područja.

U velikome multidisciplinarnome timu, predvođenom programerima i urednicima Školske knjige, izmjenjivali su se vrhunski stručnjaci: autori udžbenika, dizajneri, promotori, edukacijski rehabilitatori, psiholozi, socijalni psiholozi, logopedi, učitelji i drugi stručni suradnici.

Asistent je jedna od rijetkih lijepih stvari koje su se učiteljima dogodile u ovoj teškoj godini. Bez straha od pretjerivanja mogu reći da se pripremanje nastave dijeli na vrijeme prije i poslije Asistenta, izjavila je učiteljica Nataša Botica iz Osnovne škole kralja Zvonimira u Solinu.

Nastavite čitati