Interliber 2020: vodič kroz online kupovinu - Zaposlena.hr
Sadržaj portala
djevojka u puloveru čita knjigu crvenih korica.

Interliber 2020: vodič kroz online kupovinu

Piše: Martina Lovaković

Iako je zbog loše epidemiološke situacije uslijed pandemije COVID-19, 43. međunarodni sajam knjiga Interliber morao biti otkazan, velik broj knjižara i nakladničkih kuća odlučio ga je ipak održati – i to online.

Interliber koji se trebao održati od 10. do 15. studenog 2020. na Zagrebačkom velesajmu, sada se na neki način održava u domu svakog čitatelja. Jedan od najvažnijih sajma knjiga svake jeseni, sada će svoju ponudu istaknuti online, a štandovi omiljenih izdavača zamijenit će Internet košarice.

Bez obzira na to što se radi o potpuno drukčijem načinu kupovine i prisustvovanju sajmu, vjerujemo da ćete i na ovaj način uživati u kupovini knjiga po sniženim cijenama.

Projekt Knjiga svima i svuda

Kao odgovor na spomenute loše mjere, nakladnici i knjižari okupljeni u HGK dosjetili su se odlične ideje i omiljeni su sajam knjiga u kratkom roku odlučili prenijeti online. Osmislili su projekt Knjiga svima i svuda posredstvom kojeg će se sve interliberske aktivnosti održati na internetskim platformama, knjižarama i na HRT3. Projekt je podržao i Grad Zagreb te Ministarstvo kulture i medija. Ovom idejom Interliber je ušao u dom svakog čitatelja, u njihove omiljene knjižare te na HRT3.

U projekt se uključilo više od 120 knjižara diljem Hrvatske, a njihov glavni slogan kojim se vode je: “Kupuj sigurno, čitaj s užitkom!”.

Na stranici projekta možete pretraživati knjige po nakladnicima, izboru izdanja ili po knjižarama. Klikom na određenu kategoriju saznajte koje knjižare u vašem gradu sudjeluju u online sajmu knjiga, pronađite nakladnika knjiga koji vas interesira i klikom dalje na njegovim stranicama pregledajte ponudu knjiga po sniženim cijenama. Sve je pregledno i jednostavno za snalaženje.

Nova i stara izdanja dostupna i u fizičkim knjižarama

Osim popustima na online platformi, projekt se održava i u samim knjižarama gdje se nova izdanja knjiga mogu naći na popustima do 20%, a starija čak i do 90%. Stoga, ako više volite atmosferu u kojoj ste okruženi knjigama i volite miris knjige u zraku, uputite se u knjižaru i odaberite svoje omiljene knjige. Na internetskoj stranici Knjiga svima i svuda možete pronaći popis knjižara koje su se priključile projektu te su sajamske popuste odlučile istaknuti i na samim lokacijama knjižara.

Projekt ima ograničeno vrijeme trajanja i traje šest dana, točnije od 10. do 15. studenog, kada se trebao održati i fizički sajam knjiga na Zagrebačkom velesajmu.

Premium program na YouTube kanalu i HRT3

Osim što čitatelji mogu uživati u brojnim popustima, bit će predstavljeni i novi autori i brojni knjižni noviteti kroz tradicionalni program poznat pod nazivom Premium program.

Premium program ove godine moći će se pratiti na YouTube kanalu Zajednice i na trećem programu HRT-a, a njegovo emitiranje započinje već u ponedjeljak 9. studenog.

U tjedan dana gledatelji će putem svojih malih ekrana moći uživati u predstavljanju najzanimljivijih premijernih naslova domaćih autora koje će odabrati urednik Ivica Prtenjača, Sanja Baković i Kruno Lokotar. Program je već objavljen na stranicama Knjiga svima i svuda pa možete provjeriti satnicu i što vas sve očekuje sljedećih dana.

Interliberski popusti u web shopovima i knjižarama

U nastavku smo istaknuli nekoliko knjižara i nakladnika koji nude primamljive popuste. Naravno, to je samo dio ponude, a cijelu ponudu istražite na navedenoj platformi online sajma knjiga ili na internetskim stranicama vašeg omiljenog izdavača ili knjižare.

Fraktura

Nakladnička kuća Fraktura jedna je od prvih otkazala Interliber i prije službene obavijesti o odgodi i odlučila svoje knjige po akcijskim cijenama ponuditi online. S obzirom na vaše želje, potražite snižene knjige u njihovom web shopu ili u knjižari.

Pripremili su odlične naslove po sniženih cijenama i neke novitete s kojima će se pohvaliti u Interliberskom online sajmu knjiga.

Hena com

Hena com se također pridružila online sajmu knjiga. Na svojoj web stranici objavili su popuste do čak 70%, a za sve narudžbe iznad 200 kuna osiguravaju besplatnu poštarinu.

Sada je pravo vrijeme da nabavite knjigu koju već dugo priželjkujete. Nama je zapelo za oko kontroverzno štivo Yan Liankea pod naslovom San sela Ding. Priča se temelji na istinitim događajima, a da je riječ o potresnom romanu koji osuđuje sustav i društvo govori i to da je knjiga u Kini – zabranjena.

Mozaik knjiga

Mozaik knjiga je s popustima odlučila krenuti i prije održavanja samog online sajma pa su se tako i već ranije mogli kupiti naslovi na popustu te brojni svjetski bestselleri. Također, nude dodatan popust od 10% ako kupite tri knjige, dok se za pet knjiga popust kreće i do 15%.

Ljevak

U sajamskom tjednu u knjižari Ljevak i u web shopu imate priliku pregledati i kupiti više od 200 naslova publicistike i beletristike u izdanju Naklade Ljevak na popustu od 10 do 80%, a uz to poštarina na području Hrvatske je besplatna. Između ostalog, nakladnička kuća Ljevak donosi dirljivu priču prodanu u više od 15.000 primjeraka, a riječ je o naslovu Bijelo se pere na devedeset slovenske spisateljice Bronje Žakelj.

Školska Knjiga

Školska knjiga je odlučila produžiti Interliber na cijeli studeni, a u tom periodu moći ćete uhvatiti neka od najpopularnijih djela snižena od 15 do 70% popusta. Sajam knjiga održavat će se u svim fizičkim trgovinama diljem zemlje, a u web shopu nude i besplatnu poštarinu na iznos kupnje veći od 300 kuna.

U ponudi po akcijskoj cijeni je i svjetski hit Život na našem planetu – Moje svjedočanstvo i vizija budućnosti, autora Davida Attenborougha prema kojemu je snimljen popularan dokumentarni film istog naslova.

Profil

I Profil se priključio online sajmu knjiga, a u njihovoj super akciji možete pronaći više od 700 naslova u kojima može uživati cijela obitelj. Popusti se kreću čak do 90%, a za sve narudžbe iznad 100 kuna dostava je besplatna. Popusti su dostupni u knjižara i na web shopu gdje vas očekuju popisi noviteta, paketa i naslova složeni prema kategorijama. Klik na link i odaberite nešto za sebe.

Uz ovu hvalevrijednu manifestaciju mnogi nakladnici i knjižare najavljuju popuste čak i tijekom cijelog mjeseca. Osim toga uz organizacije sajma knjiga online, povoljnije knjige, najave pisaca i brojni popusti bit će dostupni čitateljima u svim dijelovima Hrvatske. Tako će svi imati jednaku priliku doći do svojih omiljenih naslova po sniženim cijenama.

Foto: Annie Spratt / Unsplash, Knjiga svima i svuda, Fraktura, Hena com, Mozaik knjiga, Ljevak, Školska knjiga, Profil

Nastavite čitati