U zagrebačkoj Laubi održana promocija knjige Sandra Paović "Volim život" autora Željka Žutelije - Zaposlena.hr
Sadržaj portala
volimi-zivot-knjiga

U zagrebačkoj Laubi održana promocija knjige Sandra Paović “Volim život” autora Željka Žutelije

Knjiga u kojoj Sandra iskreno priča o svojem djetinjstvu, sportskim uspjesima, progonstvu iz ratom razorenog rodnog Vukovara i prometnoj nesreći koja je obilježila i promijenila njezin život. Ovom knjigom Sandra želi prenijeti svoje životno i sportsko iskustvo –  osobito mlađim naraštajima, ali i ljudima zrele dobi – kako bih ih ohrabrila u ostvarenju njihovih životnih ciljeva i svladavanju vlastitih tegoba i nedoumica. Želi ih potaknuti da u sebi otkrivaju i osnažuju najbolji dio sebe i nepokolebljivo teže ostvarenju svojih ciljeva.

U zagrebačkoj Laubi okupilo se mnoštvo uzvanika koji su sa zanimanjem pratili predstavljanje knjige Sandra PaovićVolim život” autora i urednika Željka Žutelije.

Uvodnim govorom uglednim se uzvanicima obratio cijenjeni profesor Damir Eljuga, filantrop i predsjednik Hrvatske lige protiv raka.

Nakon profesora Eljuge nazočnima se obratila Sandra Paović, glavna junakinja knjige čija životna priča znatno nadmašuje granice sporta i kapilarno se širi u sve pore života. Osoba koja je još kao djevojčica osjetila strahote rata u rodnom Vukovaru, a nakon svih životnih nedaća i tragične nesreće koja joj je obilježila život, svojom je mentalnom snagom, ali i kao medicinski fenomen, postigla nezamislivo.

Naposljetku je osvojila zlatnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016., a nakon toga  započela je – zajedno sa svojim suprugom Danielom Lazovim – još jedan životni ciklus. O svemu tome iskreno i bez ikakve zadrške govori u ovoj knjizi, objašnjavajući zašto danas održava motivacijske govore namijenjene poslovnim ljudima, mlađim naraštajima i svima koji žele prevladati krizne situacije i vlastite nedoumice.

Na predstavljanju i promociji knjige govorio je i europski stolnoteniski trener  Neven Cegnar, dugogodišnji Sandrin trener i životni mentor, iznimno važan u njezinu sportskom životu i skrbi prije i poslije nesreće.

Autor knjige Željko Žutelija, novinar i publicist, istaknuo je da je  Sandra trajno nadahnuće naraštajima kojima su potrebni uzori i primjeri nepokolebljive vjere u život.

Knjiga Volim život” nastavak je knjige “Rođena da pobjeđuje” u nakladi Školske knjige 2018. godine. Nova knjiga govori o posljednjih sedam godina Sandrina života, o novom životnom ciklusu nakon osvajanja zlatne medalje na Paraolimpijskim  igrama u Rio de Janeiru 2016.  te mnogim promjenama nakon odlaska iz profesionalnog stolnog tenisa, braku sa suprugom Danielom Lazovim, ali i o teškoćama s kojima se bore osobe s invaliditetom. Apelira na društvo da pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Uzvanicima se video porukom javio i Gost iznenađenja. Iako je jako želio da bude nazočan na promociji, Sandrin prijatelj i naš veliki tenisač Marin Čilić zbog sportskih obveza nije mogao biti u Laubi, ali nije propustio priliku da se gostima obrati video porukom. Osvajač US Open-a, filantrop i osoba velikog srca koja uvijek rado pomaže potrebitima javio se dojmljivom porukom i oduševio sve prisutne.

Sandra se danas uspješno bavi motivacijskim govorništvom, a druženjem s mlađim naraštajima i obilaskom škola želi ih svojim iskustvom motivirati i pružiti im potporu u ostvarenju njihovih ciljeva i iskorištavanju vlastitih potencijala.

Poslije službenog dijela predstavljanja knjige moderatorica promocije Izabela Vrtar pozvala je sve prisutne na domjenak i druženje, a među brojnim uzvanicima koji su svojim dolaskom pružili podršku knjizi bili su: Tomislav Paškvalin, povjerenik predsjednika Republike Hrvatske za sport, Martina Bienenfeld, direktorica TZ grada Zagreba, Tanja Ališić, viša stručna savjetnica za posebne programe sporta grada Zagreba, sportaši Ivica Kostelić, Ana Sršen, Zoran Primorac, Dubravko Šimenc te mnogi drugi uvaženi i dragi gosti.

Velika zahvalnost iskazana je partnerima i donatorima navedenima na kraju knjige koji su nesebičnom potporom pomogli da ova knjiga bude objavljena. To su tvrtke Encro, M plus Grupa, Miva Galerija vina, Printera Grupa, Lauba i mnogi pojedinci i ustanove kojima također veliko hvala!

Nastavite čitati