Learning Makeover - upravljanje stresom u poslovnom okruženju
Sadržaj portala
organizatorica-predavanja-olga-berezina-i-osnovacica-learning-makeover-programa

Upravljanje stresom u poslovnom okruženju

U hotelu Esplanade Zagreb održano je predstavljanje metode Learning Makeover – kako upravljati stresom kroz animirani online tečaj

Živimo u vremenu kada smo svi na neki način izloženi stresu. Užurban način života, poslovni ili privatni, stalna dostupnost te sve drugo što nas okružuje, vanjske ekonomske i gospodarske situacije utječu na naš život i upravo zato je važno posvetiti se mentalnom zdravlju/wellbeingu zaposlenika.

Na poslu provodimo većinu vremena i važno je da se dobro osjećamo. Upravo ova tema u hotelu Esplanade Zagreb okupila je mnogobrojne uzvanike kojima je predstavljen kreativan animirani online tečaj kojim se pokriva veći broj tema kao i alata kako upravljati stresom i na taj način ga smanjiti.

Stres je najčešći uzročnik brojnih poteškoća u organizacijama, od povećanja broja bolovanja i odlazaka iz organizacije do smanjenja motivacije, zadovoljstva i produktivnosti zaposlenika. Zato organizacije najčešće traže od stručnjaka osmišljavanje modela koji će dovesti do sustavnog smanjenja stresa zaposlenika. Pritom je važno da model bude koncipiran na način da osvještava zaposlenike o simptomima stresa i posljedicama do kojih dovode, ali i o tome da na stres mogu samostalno jako uspješno utjecati ako usvoje provjerene vještine i tehnike.

Program LearningMakeover nudi upravo to: buđenje znatiželje zaposlenika da saznaju više o stresu, jer su sva znanja koja su im potrebna predočena na vrlo jednostavan i zanimljiv način kroz kratke animirane filmove. Dodatno, program budi i motivaciju da se zaposlenici jave za treninge, radionice i psihološku podršku kako bi usvojili konkretne vještine i odmah ih krenuli aktivno primjenjivati u svakodnevnom životu i radu.

Program Learning Makeover je predstavila autorica animiranog tečaja dr. sc. Milane Malešev koja ima dva desetljeća iskustva u području organizacijskog razvoja, kroz savjetovanje i kreiranje programa razvoja u korporativnom i javnom sektoru, a istaknula je kako je kvaliteta osvješćivanja viša kada obuka uključuje visoku razinu interakcije, diskusiju o samoj primjeni te vježbanje. Zabavan i praktičan vodič kroz strategije za upravljanje stresom na radnom mjestu, temeljen na primjerima iz svakodnevnog života.

milana-malesev

Milana Malešev

Za postizanje najboljih rezultata učenja, preporučamo kombinaciju online tečaja i coachinga, koji u Zagrebu vodi team Ramiro, pod vodstvom magistrice psihologije i specijalistice organizacijske psihologije Tanje Purete, koja ističe da je upravljanje stresom temelj emocionalne inteligencije te kako su edukacija i stjecanje navedenih vještina za smanjenje stresa neophodni.

Tanja Pureta

Tanja Pureta

Dr. sc. Darja Maslić Seršič s FFZG predstavila je pregled najsuvremenijih domaćih i inozemnih istraživanja, stres i burn-out u organizacijama – što ih uzrokuje, kako se očituju i do kojih sve posljedica mogu dovesti.

darja-maslic-sersic

Darja Maslić Seršić

A zašto je mentalno zdravlje i wellbeing zaposlenika postao prioritet u organizacijama i kako ga sustavno unaprijediti, predstavila je Breda Ivanović, Human Capital Leader PwC Croatia.

breda-ivanovic

Breda Ivanovic

Learning Makeover, animirani tečaj upravljanja stresom idealno je koncipiran za sve zaposlenike jer ne oduzima mnogo vremena, olakšava pamćenje i primjenu: konkretni primjeri, kvizovi te materijali za preuzimanje, istaknula je Olga Berezina koja je zadužena za marketing i prodaju ovog tečaja u Hrvatskoj. – Osobno i profesionalno vjerujem u snagu promjena kao i u konstantnu edukaciju. Imala sam priliku isprobati tečaj upravljanja stresom te mi se iznimno dojmio način na koji Milana kombinira znanost, jednostavnost i elemente storytellinga. U primjerima iz svakodnevice prepoznala sam i samu sebe. To su izazovi s kojima se svi suočavamo da održimo taj work-life balance. Po mojem mišljenju glavna prednost ovog tečaja je njegova pristupačnost. Smatram da je jedna od glavnih prednosti ovog projekta njegova pristupačnost u razumijevanju i usvajanju praktičnih znanja, ali i financijska dostupnost. Vjerujem u uspjeh ovog projekta i uvjerena sam kako će nam nova znanja iz ovog područja svima pomoći da se lakše nosimo sa stresom.

Zašto baš animirani online tečaj? Upravo zato jer odgovara zauzetim ljudima koji su okruženi užurbanim tempom – kratke lekcije koje se lako uklapaju u dnevni raspored obaveza. Ukupno trajanje tečaja je 1 sat, a važna je i njegova dostupnost – ljudi se mogu vraćati i tečaju u cjelini, kao i pojedinačnim lekcijama kada za tim imaju potrebu.

Animiran online tečaj je kreativan i zanimljiv te time ne skreće pažnju na druge stvari i zabavan je za gledanje – animacija olakšava razumijevanje i pamćenje te skraćuje vrijeme potrebno za usvajanje sadržaja.

Ovako koncipiran tečaj idealan je za sve zaposlenike jer ne oduzima mnogo vremena, olakšava pamćenje i primjenu: konkretni primjeri, kvizovi te materijali za preuzimanje, istaknula je Olga Berezina.

Više o tečaju, uvjetima i ostalim informacijama. Kontakt: sales@learningmakeover.com

Nastavite čitati