Održana pilot edukacija u projektu Learn2Be
Sadržaj portala

Održana pilot edukacija u projektu Learn2Be

Krajem siječnja održana je pilot edukacija u projektu “Learn2be” ili “Nauči da budeš” koji provode tvrtka Zaposlena d.o.o. iz Zagreba kao nositelj projekta i Associazione Eurokom neprofitna lokalna razvojna agencija iz Italije kao partner.

Pilot edukacija sastojala se od 20% nastavnog plana, a edukaciji su prisustvovale zainteresirane žene koje je zanimalo na koji je način moguće osnažiti žene na tržištu rada.

odrzana-pilot-edukacija-learn-2-be

Ovaj program stjecanja kompetencija o rodnoj ravnopravnosti na tržištu rada ima za cilj ojačati kompetencije žena koje se nalaze na tržištu rada. Namjera mu je razvijanje znanja i vještina kojima će se žene, osnažiti u području rodne ravnopravnosti kako bile radno konkurentnije i spremnije na izazove koje pruža tržište rada.

Rodna ravnopravnost jedno je od glavnih načela Europske unije koja još nije ostvarena u praksi. Na razini EU više žena na tržištu rada i napredak u osiguravanju boljeg obrazovanja i osposobljavanja žena, trendovi su koji ulijevaju nadu ali i dalje postoje razlike i diskriminacija na temelju spola i uvjeta na tržištu rada.

pilot-edukacija-learn-2-be

Žene moraju biti jednako plaćene za svoj rad kao i muškarci, te moraju imati jedan pristup financiranju. Trebaju imati jednake mogućnosti za uspjeh, te jednak pristup financiranju, te ravnopravno dijeliti obaveze i skrb sa muškarcima.

learn-2-be-edukacija

pilot-edukacija

Kompetencije koje će žene nakon sveobuhvatne edukacije u travnju, svibnju i lipnju, dobiti su sljedeće:

  • kritički će moći prosuđivati rodne stereotipe na tržištu rada
  • procijeniti stanje rodne ravnopravnosti na tržištu rada, znati će prepoznati digitalnu tranziciju, poduzetništvo te ostala područja za povećanje zaposlenosti žena na tržištu rada. Zatim, objasniti minimalne standarde jednakog napredovanja žena i muškaraca u osobnom i profesionalnom području, objasniti korištenje društvenih mreža u području komuniciranja, marketinga i osobne promocije u poslovne svrhe, te procijeniti vlastite prepreke u traženju posla, napredovanju ili stvaranju vlastitog posla
  • naučit će, također, razlikovati različite vrste i oblike dobrih primjera rodne ravnopravnosti

projekt-learn-2-be

Nastavite čitati