Održan treći susret petog ciklusa Mentorstva - Zaposlena.hr
Sadržaj portala
treci-susret-mentorstva

Održan treći susret petog ciklusa Mentorstva

Treći mentorski susret projekta “Mentorstvo kao oblik networkinga među ženama” u organizaciji časopisa Zaposlena i Večernjeg lista, obilježila je radionica za mentijke koju je vodila Marija Kalinić, stručnjakinja za osobni razvoj, direktorica i vlasnica tvrtke za savjetovanja Eppur si muove.

marija-kalinic

mentorstvo

Ponovno se okupivši u Esplanadi, na pola puta između početka i kraja projekta, mentijke su dobile još jednu priliku da se bolje upoznaju te su potaknute na iznošenje svojih stavova i ocjena ovog projekta.

Marija Kalinić osmislila je i vodila vježbu kojoj je za cilj bila razmjena dosadašnjih dojmova o mentorstvu kroz interaktivnu igru u tri grupe. Sve mentijke su uspostavile vizualne asocijacije na svoj odnos s mentoricom odabravši jednu iz hrpe od 50 fotografija kako bi ga predstavili, a zatim su se podijelile u tri grupe i odabrale predstavnicu kojoj su prenijele svoje osjećaje i razmišljanja zbog kojih su stvorile određenu asocijaciju.

mentorstvo-vjezba

mentorstvo-vjezba

Vježba je završila tako da je svaka predstavnica iznijela zaključke svoje grupe te su stvoreni konkretni prijedlozi kako dodatno poboljšati i oplemeniti program. Zaključke su iznijele tri mentijke: Jasna Justinić Pakrac, Iris Barbarić i Anđelka Hajdek. Mentijkama su se pridružile i mentorice pa su zajedno prošli kroz rezultate spomenute vježbe. Obje strane su izrazile želju za unapređenjem odnosa i davanjem svog doprinosa u tom smjeru.

Autorica: Kristina Vrdoljak, Foto: Slavko Midžor / Pixsell

Nastavite čitati