Kreće edukacija Learn2be - Zaposlena.hr
Sadržaj portala
edukacija-learn-2-be

Kreće edukacija Learn2be

Tijekom svibnja kreće projekt “Learn2be” ili “Nauči da budeš” koji provode tvrtka Zaposlena d.o.o. iz Zagreba kao nositelj projekta i Associazione Eurokom neprofitna lokalna razvojna agencija iz Italije kao partner.

Cilj ovog programa stjecanja kompetencija o rodnoj ravnopravnosti na tržištu rada je ojačati kompetencije žena koje se nalaze na tržištu rada. Namjera mu je razvijanje znanja i vještina kojima će se žene, osnažiti u području rodne ravnopravnosti kako bile radno konkurentnije i spremnije na izazove koje pruža tržište rada.

Rodna ravnopravnost jedno je od glavnih načela Europske unije koja još nije ostvarena u praksi. Na razini EU više žena na tržištu rada i napredak u osiguravanju boljeg obrazovanja i osposobljavanja žena, trendovi su koji ulijevaju nadu ali i dalje postoje razlike i diskriminacija na temelju spola i uvjeta na tržištu rada.

Žene moraju biti jednako plaćene za svoj rad kao i muškarci, te moraju imati jedan pristup financiranju. Trebaju imati jednake mogućnosti za uspjeh, te jednak pristup financiranju, te ravnopravno dijeliti obaveze i skrb sa muškarcima.

Ishodi i očekivane kompetencije koji će sudionice steći su iduće: kritičko prosuđivanje rodnih stereotipa na tržištu rada te procjena stanja rodne ravnopravnosti na tržištu rada. Znat će prepoznati digitalnu tranziciju, poduzetništvo te ostala područja za povećanje zaposlenosti žena na tržištu rada, objasniti minimalne standarde jednakog napredovanja žena i muškaraca u osobnom i profesionalnom području, objasniti korištenje društvenih mreža u području komuniciranja, marketinga i osobne promocije u poslovne svrhe, te procijeniti vlastite prepreke u traženju posla, napredovanju ili stvaranju vlastitog posla. Također će naučiti razlikovati različite vrste i oblike dobrih primjera rodne ravnopravnosti.

Pozivamo vas na sudjelovanje na projektu. Prijavite se putem e-mail adrese: zaposlena@zaposlena.hr do 20. svibnja, jer je broj polaznika ograničen.

Edukacija počinje u srijedu 24. svibnja i trajat će do 20. lipnja, prema rasporedu koji ćemo uskoro objaviti. Sva predavanja će se održavati u prostorijama PESG-a u Varšavskoj 17, u Zagrebu. Za žene koje nisu iz Zagreba, predavanja će moći pratiti online.

Foto: Shutterstockprojekt-learn-2-be

Nastavite čitati