Osnaživanje žena u poslovnom svijetu - Zaposlena.hr
Sadržaj portala
konferencija-westin-ana-gruden

Osnaživanje žena u poslovnom svijetu

Krajem studenog u hotelu Westin organiziran je norveško-hrvatski događaj koje je pokrenuo Innovation Norway u sklopu Programa “Poslovni razvoj i inovacija u Hrvatskoj” koji financira Norway Grants.

Na konferenciji su se okupili predstavnici iz Norveške i Hrvatske kako bi razgovarali o izazovima s kojima se žene u Hrvatskoj suočavaju na tržištu rada, od pokretanja vlastitog posla, zapošljavanja u tzv. „muškim“ sektorima, staklenog stropa, neravnopravnosti u plaćama do strategija i mogućnosti koje mogu pomoći ženama da ih prevladaju.

Sudjelovanje žena na tržištu rada u stalnom je povećavanju tijekom prošlog i ovog stoljeća, žene su sve obrazovanije, imaju puno kvaliteta koje unose u poslovni svijet, potiču raznolikost što može potaknuti inovacije i dovesti do učinkovitijeg i uspješnijeg poslovanja. Rad žena na tržištu rada znatno je pridonio razvoju globalne ekonomije i pojedinih područja djelatnosti.

Iako postoji vidan napredak, globalno se u svijetu, uključujući Hrvatsku, diskriminacija žena na tržištu rada očituje kroz razne oblike na tržištu rada, put do jednakosti je nažalost još uvijek popraćen predrasudama i stereotipima prema ženama. To podsjeća da se neprekidno treba boriti, za uspjeh i ugled u području rada zbog čega su organizirana ovakva okupljanja.

Na cjelodnevnom su okupljanju sudjelovali stručnjaci iz raznih područja koji su angažirani oko ovakvih tema, a među njima i glavna urednica časopisa Zaposlena, Ana Gruden, koja je govorila na panelu pod nazivom “Empowering Women in Business”. Ana je aktivna u promicanju rodne ravnopravnosti te povećanju kompetencija i konkurentnosti žena u području rada.

konferencija

konferencija-westin

konferencija-woman-in-business