Užitak ispijanja kave - Zaposlena.hr
Sadržaj portala
Philips LatteGo3

Užitak ispijanja kave

Bogat okus i aroma, a još važnije, povećanje energije i trenutačno razbuđivanje koje donosi svaki ispijeni gutljaj kave, ritual je bez kojeg mnogi ne mogu započeti dan. Ako se pije u umjerenoj količini, kava može imati brojne pozitivne učinke na organizam.

Kava je prepuna esencijalnih hranjivih sastojaka koji su tijelu potrebni da bi dobro funkcioniralo i bilo zdravo. Magnezij, kalij, mangan, riboflavin, niacin i pantotenska kiselina samo su neki od hranjivih sastojaka koji se nalaze u kavi, a svakom ispijenom šalicom opskrbljuju naše tijelo, darujući mu zdravlje.

Neka istraživanja govore da kava sadrži više antioksidansa od voća i povrća, što je zaista nevjerojatno! No, polifenoli i hidroksicimetne kiseline dva su glavna antioksidansa koja utječu na zdravlje i nalaze se upravo u kavi. Glavna moć antioksidansa je u njihovoj borbi protiv slobodnih radikala koji su najčešći uzrok mnogih bolesti koje se javljaju nakon određenog stupnja staničnog oštećenja. Na temelju toga, utvrđeno je da kava pozitivno utječe na zdravlje i smanjuje rizik od pojave brojnih bolesti.

Tvrtka Philips, vodeći proizvođač kućanskih uređaja, predstavila je novi automatski aparat za kavu: seriju 5400 sa sustavom LatteGo. Ovaj vrhunski aparat omogućuje pripremu različitih ukusnih napitaka od kave i pruža jednostavno iskustvo korištenja, koje omogućuje korisniku uživanje u omiljenoj kavi uza samo jedan dodir.

Nova vrhunska serija Philips LatteGo 5400 omogućuje odabir 12 ukusnih vrsta kave od svježe mljevenih zrna. Od svilenkaste teksture espresso napitka do pjenastog cappuccina novi će aparat brzo i jednostavno pripremiti omiljeni napitak od kave kao iz kafića. Zahvaljujući četirima korisničkim profilima za pohranu prilagođenih recepata, aparat za kavu pamti postavke, poput snage, temperature, duljine kave i količine mlijeka, pružajući svaki put idealnu šalicu kave. Shvaćajući da postoje dani u kojima trebate nešto jako, serija Philips LatteGo 5400 dolazi s dodatnom funkcijom Extra Shot, koja trenutačno pojačava i upotpunjuje okus vašeg napitka.

Uz pomoć LatteGo sustava kava dobiva svilenkasto gladak sloj pjene, miješajući mlijeko i zrak pri velikoj brzini u odjeljku za stvaranje mliječne pjene koja se potom bez prskanja dodaje u šalicu. Aroma Extract sustav pritom omogućuje savršenu ravnotežu temperature, arome i pjene u svakoj šalici kave. Održavanje LatteGo sustava za mlijeko je jednostavno, a čišćenje se može obaviti za samo 15 sekundi. Sa samo dva dijela i bez skrivenih cijevi, lako se može isprati pod vodom ili u perilici posuđa.

Nastavite čitati