Žena godine je Nina Išek Međugorac - Zaposlena.hr
Sadržaj portala

Žena godine je Nina Išek Međugorac

Fotografije: Tomislav Smoljanović i Dražen Kokorić

U utorak 16. srpnja, na terasi Oleander, hotela Esplanade Zagreb održan je izbor za Ženu godine, a titula je pripala Nini Išek Međugorac.

Već 24 godine, s ponosom provodimo izbor za Ženu godine, predstavljajući žene koje su svojim radom posebno obilježile proteklu godinu, promovirale ženska prava kroz vlastitu profesiju, te iznimnim djelovanjem i postignućima u karijeri zasigurno ohrabrile druge žene da se odvaže raditi ono što žele, što ih ispunjava i za što su kompetentne.

Velika nam je čast reći da je ovogodišnja Žena godine, Nina Išek Međugorac, jedna od prvih magistrica na području odnosa javnošću u Hrvatskoj, trenutno na čelu korporativnih komunikacija Hrvatskog telekoma. Hrvatski telekom pod njezinom palicom i zajedno s Institutom za razvoj i inovativnost mladih već četvrtu godinu zaredom provodi donacijski program pod nazivom „Generacija Now“, a koliko je projekt uistinu vrijedan svjedoči i prošlogodišnja osvojena prestižna  nagrada na konferenciji Native Advertising DAYS u Berlinu. Ove je godine, u suradnji s Hrabrim telefonom i Djecom medija, predstavila je kampanju „Igrajmo na sigurno“ koja kao svojevrsni vodič o gamingu ukazuje na važnost pravovremene edukacije roditelja, potiče razumijevanje o toj temi te stvara preduvjete za sigurno i pametno igranje igrica.

„Znanje je za mene najisplativija investicija. S kvalitetnim obrazovanjem svi imaju jednaku priliku, bilo da su žene ili muškarci, stari ili mladi, bogati ili siromašni.  I zbog toga je ova godina za nas bila važna i velika. Preko 2000 djece u sklopu donacijskog programa Hrvatskog Telekoma nije učilo za dobru ocjenu već su kritički promišljali svijet u kojem žive te naučili kako uz pomoć tehnologije stvoriti prilike da oni, njihova obitelj te prijatelji budu zadovoljniji, a njihov život kvalitetniji. Ova nagrada dodatna je potvrda cijelom korporativnom svijetu da kompanije s višom svrhom mogu značajno doprinijeti u stvaranju boljeg društva.  Presudno je da mi u odnosima s javnošću čujemo i osjetimo potrebe zajednice te usmjerimo organizacije u kojima radimo na odgovorno ponašanje u društvu“, izjavila je Nina Išek Međugorac nakon proglašenja.

Pored Nine, izbor se odvijao između još tri iznimne žene. To su prva gradonačelnica u povijesti grada Zlatara,Jasenka Auguštan-Pentek, voditeljica i urednica istraživačke emisije „Provjereno“, Ivana Paradžiković i specijalistica nuklearne medicine u Kliničkom zavodu KBC Split, Ana Barić.

“Odnosi s javnošću često se u javnosti percipiraju kao dominantno ženska profesija, no dospjeti na direktorsku poziciju jedne moćne tvrtke kao što je Hrvatski telekom, a koja se bavi ipak dominantno „muškim biznisom“, svakako je veliki uspjeh. No, ono što Ninu Išek Međugorac dodatno izdvaja jest činjenica da, taj svoj poslovni uspjeh i postignuća, te moć i utjecaj koji sa sobom nosi pozicija na kojoj se nalazi, koristi za širu dobrobit, vrijednim društvenim angažmanom, odnosno usmjeravanjem dijela napora i sredstava svoje kompanije u projekte koji pridonose boljitku zajednice i društva u cjelini“, izjavila je Ana Gruden, glavna urednica časopisa Zaposlena i organizatorica izbora za Ženu godine.

Svojim djelovanjem, Nina Išek Međugorac dokazuje da „ženski senzibilitet“ u poslovnom svijetu zapravo predstavlja prednost te demantira sve one koji ga još uvijek, vrlo često, vide kao nedostatak.

Također, zahvaljujemo našim sponzorima i partnerima koji su prepoznali kvalitetu ovog projekta: Grad Zagreb Službena stranica, Ured Vlade RH za ravnopravnost spolova, Hrvatska Elektroprivreda, Janaf d.d., Auto BenussiAltus Informacijske TehnologijeLelo, Erste Card Club, Esplanade Zagreb Hotel, G3Spritis , Jamnica i KUTJEVAČKI PODRUM.