Najvredniji kapital u poslovnom odnosu - Zaposlena.hr
Sadržaj portala

Najvredniji kapital u poslovnom odnosu

Fotografije: Davor Puklavec

U hotelu Esplanade 12. lipnja održan je peti i ujedno posljednji susret u sklopu projekta Mentorstvo kao oblik networkinga među ženama

Projekt je pokrenut još 2014. godine, a prepoznavši vrijednost mentorstva, ove su se godine priključili Večernji list kao medijski partner i Iva Belè. Kroz petomjesečni ciklus pratile smo rad mentorica i mentijki i slušale iznimna predavanja uspješnih mentorica poput Snježane Bahtijari, Tanje Purete, Ivane Marković i Tamare Sušanj Šulentić. Svjedočile smo i potpisivanju sporazuma između jednog mentorskog para, kao i konačnom proizvodu jedne mentijke, nastalom na poticaj njezine mentorice, ali i brojnim zanimljivim i korisnim pričama i iskustvima koje su mentorski parovi podijelili tijekom prethodna četiri susreta.

Na posljednjem susretu program je vodila Ana Gruden, glavna urednica Zaposlene, a prisutnima su se obratili Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista, koji je izrazio veliko zadovoljstvo, zanimanje i želju za nastavkom suradnje između Zaposlene i Večernjeg lista, te Andrea Borošić, članica Uprave Večernji list grupe i direktorica Styrije za Hrvatsku, koja je naglasila kako je mentorstvo među ženama zaista nužno te se divi svim uspješnim ženama koje su uspjele odvojiti svoje slobodno vrijeme da bi se ostvario poslovni cilj, podijelile vještine, iskustvo i znanje s osobom koju su mentorirale.

Snježana Bahtijari, jedna od dugogodišnjih mentorica s velikim poslovnim iskustvom, održala je kratak govor u kojem je istaknula hrabrost i kreativnost kao neke od primarnih vještina koje su mentorski parovi stekli tijekom ovog programa. Zadovoljstvo rezultatom projekta, kao i čast što su sudjelovale i želju da se ovakav tip programa nastavi izrazile su i mentorice Tamara Sušanj Šulentić i Violeta Colić. Na autentičan su način poručile svim poslovnim ženama da se ne boje neuspjeha i budu neustrašive kad je u pitanju karijera.

Mentijke koje su prisustvovale posljednjem susretu govorile su o cjelokupnom iskustvu i općem dojmu, kao i očekivanjima koje su imale i o tome što su postigle na kraju ciklusa. Očigledno je da se, prema riječima većine, rodilo mnogo prijateljstava i izmijenila su se znanja iz različitih područja rada te osnažilo samopouzdanje koje je ženama zaista nužno.

Na kraju susreta je Ana Gruden zahvalila svim sudionicima projekta; ponajprije mentijkama, a posebno mentoricama, istaknuvši da su to žene koje su „odlučile odvojiti svoje slobodno vrijeme, podijeliti svoje znanje i iskustvo s možda manje iskusnim kolegicama, što je danas najvredniji kapital koji u poslovnom svijetu možete od nekoga dobiti“.

Nastavite čitati