Vedrana Ergić - Žena godine 2017. - Zaposlena.hr
Sadržaj portala

Vedrana Ergić – Žena godine 2017.

Na Oleander terasi hotela Esplanade održao 22. izbor za Ženu godine, a  titula je pripala arhitektici Vedrani Ergić

Vedrana Ergić vlasnica je arhitektonskog studija Jedanjedan arhitektura, a hrvatskoj javnosti je poznata po istančanom ukusu za unutrašnja arhitektonska rješenja. Njezini uspjesi potvrđeni su više puta od strane struke, pa je tako 2006. godine osvojila nagradu slovenskog Bienalla u području oblikovanja interijera za projekt upravne zgrade Podravke u Koprivnici, te je čak dvostruka dobitnica ugledne nagrade Bernardo Bernardi.

Nagrada Bernardo Bernardi predstavlja priznanje u kategoriji uređenja interijera. Vedrana Ergić ju je prvi puta osvojila 2003. godine za projekt interijera stana na Ribnjaku, a drugi puta ove godine u lipnju i to za dva projekta; interijer Poslovnog centra Adris Grupe u Zagrebu i interijer stana u sklopu zagrebačke gornjogradske kuće Šuflaj. Upravo ova nagrada Vedranu čini jedinom ženom do sada, koja je tu nagradu dobila dva puta, što samo dokazuje njezinu izvrsnost i prepoznatost unutar struke.

„Najljepša hvala časopisu Zaposlena na nominaciji. Čestitam i svim nominiranim na njihovom postignućima. Zapravo nisam očekivala pobjedu, no presretna sam što je moj rad prepoznat. Moj rad je temeljen na cjelovitom, integrativnom pristupu projektiranja interijera, što znači da kao sredstva artikulacije svih postojećih elemenata u interijeru koristim najnovije tehnologije, oblikovanja i pridajem pažnju i najmanjem detalju. Upravo ovakav otvoren pristup radu, vjerujem da je bio put za nagrade koje su uslijedile. Žena godine je inspirativno i obvezujuće priznanje, te ću se truditi biti poticaj i drugim ženama, neovisno kojom se profesijom bavile.“, izjavila je Vedrana nakon uručenja priznanja.

Ovogodišnje nominacije pripale su iznimnim ženama – Loredani Bahorić, modnoj dizajnerici te vlasnici hrvatskog modnog brenda Charlie design; Vernesi Smolčić, mladoj znanstvenici, astrofizičarki i izvanrednoj profesorici na Fizičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta; te Ireni Orlović, socijalnoj poduzetnici, medicinskoj sestri po struci i vlasnici nakladničke kuće Harfa.

Stručni žiri izbora za Ženu godine 2017. činile su ove godine: Ana Gruden, glavna urednica časopisa Zaposlena; Martina Bienenfeld, prošlogodišnja Žena godine i direktorica TZGZ-a; Mirsada Kudrić, direktorica tvrtke Bosch Hrvatska; Snježana Bahtijari, direktorica Korporativnih komunikacija Ericssona Nikole Tesle; Ana Hanžeković, članica Uprave EPH; Helena Štimac Radin, predstojnica Ureda Vlade RH za ravnopravnost spolova; Tena Štivičić, dramska spisateljica; Ksenija Kardum, direktorica Informativnog programa Nove TV; Branka Valentić, ravnateljica HINA-e; i Morana Paliković Gruden, osnivačica časopisa Zaposlena.

Cilj ovog dugogodišnjeg projekta je potaknuti žene na još veći poslovni angažman, kako bi odmaknule društvo od stereotipnih uvjerenja o ženama u poslovnom svijetu. Važno je poticati žene koje su već u industriji na daljnji razvoj karijera, ali i pokazati mladim ženama kako se uz konstantan trud mogu postići izvrsni rezultati.

Nastavite čitati