8. međunarodna konferencija o ženama u poduzetništvu - "Žene i točka" - Zaposlena.hr
Sadržaj portala
zene-i-tocka-konferencija

8. međunarodna konferencija o ženama u poduzetništvu – “Žene i točka”

“Žene koje ponovno definiraju poduzetništvo, Ruralna R-evolucija i Poduzetnice bez granica!”

Osmu godinu zaredom uspješne poduzetnice iz Hrvatske i inozemstva okupit će se na međunarodnoj konferenciji o ženama u poduzetništvu Žene i točka” koja se održava u petak 1. prosinca u Gackom pučkom otvorenom učilištu u Otočcu.

U Liku i ove godine stižu žene s zavidnim karijerama koje će na jednodnevnoj Konferenciji progovoriti o tri odabrane, vrlo aktualne teme – ponovnom definiranju poduzetništva, ruralnoj revoluciji te poduzetništvu izvan granica Hrvatske. S brojnom publikom podijelit će svoja poslovna iskustva, tajne uspjeha i zlata vrijedne savjete za sve žene koje su također u poduzetništvu ili mu se tek žele pridružiti. Takvih je u Lici ujedno i zahvaljujući ovoj Konferenciji sve više, jer njen utjecaj seže do novih poslovnih partnerstava i realiziranih projekata unutar ženskog poduzetništva.

Tri zanimljiva panela čine srž ovogodišnje konferencije, okupljajući vrhunske poduzetnice iz raznolikih grana poduzetništva.

U sklopu prvog panela odlučne žene koje su nezadovoljne postojećim stanjem preispitale tradicionalne norme i redefinirale svoj poslovni put, komentirat će teme financijske neovisnosti, upravljanja vlastitim životom i biznisom te donošenja odluka u ključnim trenucima.

Drugi panel okuplja nositeljice razvoja ruralnih područja koje će progovoriti o izazovima poput depopulacije, osiguranja temeljnih infrastrukturnih usluga te važnosti ženske perspektive u mijenjaju ruralnih područja

Treći panel naglasak stavlja na iseljeništvo, migracije te položaj poduzetnica koje se u tim okolnostima suočavaju i s nedostatkom institucionalne podrške. A da su teme i ove godine potpuno pogođene, svjedoči i veliki interes za Konferenciju, koja je svake godine popunjena do posljednjeg mjesta.

Panele nadopunjuju kraći, izdvojeni formati sa specijaliziranom problematikom, pa će tako uvodni ONE Talk” govoriti o Direktivi EU 2022/2381 koja nalaže da do 2026. najmanje 40% neizvršnih direktorskih mjesta ili 33% svih direktorskih mjesta trebaju zauzimati žene, dok će formati OsnaŽENA” i UdruŽENE su snaga”, u fokus staviti inovacije i umrežavanje.

Ovakvi su događaji bitni za stvaranje pozitivnih promjena po pitanju kreiranja ravnopravnijeg i pravednijeg poslovnog okruženja za sve, a Hrvatska gospodarska komora sustavno se zalaže za stvaranje pozitivnog okruženja u kojem će poduzetnice moći realizirati svoje ideje i ciljeve, bez da se, uz probleme kojima se susreću svi poduzetnici, moraju nositi i s dodatnim izazovima. Naša misija, kao organizatora, je povezivanje poduzetnica te poticanje dijaloga o izazovima, prilikama i najboljim praksama za stvaranje održivih poslova. Kontinuirano radimo na stvaranju prostora za razmjenu iskustava, izgradnju partnerstava te poticanje poduzetništva žena.”, otkrila je ispred HGK Županijske komore Otočac Irena Banić, dodajući kako posjetitelji mogu očekivati dinamične panel-rasprave i nadahnjujuće govornice koje će predstaviti izvrsne prakse iz Hrvatske i šire regije.

Cilj Konferencije koja se odvija u organizaciji Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Otočac jest razmjena iskustva i znanja te stvaranje partnerstva kroz promicanje uspješnosti žena u poduzetništvu, primjere dobre prakse i izvrsne govornice. Namijenjena je svima koje zanima razvoj ženskog poduzetništva te u njemu sudjeluju.

Večernji networking i ove godine održat će se u Bookcafeu Paradiso u 18:30 sati uz gostovanje Barbare Slade Jagodić, stručnjakinje na području digitalnog marketinga i online komunikacije te Marina Rončevića iz Zaklade Rewilding Velebit, čija je osnovna zadaća povratak održivoj divljoj prirodi. Kroz zanimljivi razgovor, ponudit će odgovore kako pametnim upravljanjem destinacijom omogućiti gostima doživljaje koji se pamte, kako kroz turizam transformirati čitav kraj, zašto su mali biznisi temelj svake uspješne ekonomije, ali i kako domaćim ljudima pokazati da se takvi poslovi isplate.

Sudjelovanje na Konferenciji je besplatno uz prethodnu najavu putem te ju je moguće pratiti i putem livestreama na Youtube kanalu Konferencija Žene i točka.

Program, panelistice i upute za prijavu možete pronaći na poveznici https://www.hgk.hr/zupanijska-komora-otocac/medunarodna-konferencija-o-zenama-u-poduzetnistvu-zene-i-tocka-najava.

PROGRAM PANELA

10,00 
 • Otvorenje konferencije i pozdravna riječ – VIP i protokolarni gosti
10,20 ONE talk 
 • Zvezdana Oluić, Savjetnica za poduzetništvo žena i menadžment u Uniji poslodavaca Crne Gore
10,40  PANEL I – ŽENE KOJE PONOVNO DEFINIRAJU PODUZETNIŠTVO – od staklenih stropova do staklenih cipela
 • Barbara Slade Jagodić, vlasnica SEO Content marketing agencije SLADE
 • Irena Linasi Rogač, CEO Tim Valores d.o.o. / Gold Valores d.o.o.
 • Josipa Maras, osnivačica i vlasnica Studijo Boutique Factory
 • Ljubica Kostić Bukarica – vlasnica i izvršna direktorica marketinške agencije M.A.S. Code i predsjednica Asocijacije poslovnih žena Crne Gore
 • Nervesa Kasupović, vlasnica marketing i advertising agencije Effect Agency i obrta Braško
11,45 Pauza za osvježenje
12,00 OsnaŽENA – Inovacija u fokusu
 • Dragica Jerkov, CEO Fema d.o.o. / Eko-Lika Greennovation
12,15 PANEL II – RURALNA R-EVOLUCIJA – žene koje oblikuju ruralne perspektive
 • Aleksandra Bundalo, urednica i voditeljica u poljoprivrednoj redakciji RTV Vojvodine
 • Dijana Katica, predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo”
 • Lidija Žganjer Gržetić, inicijatorica i osnivačica Štrudla Fest-a, vlasnica obrta Žganjer
 • Mary Ann Rukavina Cipetić, predsjednica GTF inicijative za održivi rast
 • Predstavnik Ministarstva poljoprivrede
13,20 UdruŽENE su snaga
 • Vesna Batrolović Stančić, predsjednica udruge Žene za Gorski kotar
13,30 Pauza za osvježenje
13,45 PANEL III – PODUZETNICE BEZ GRANICA – iseljeništvo, migracija i globalni utjecaj
 • Dubravka Sidonija Šuto, predstavnica Brazila u Savjetu RH za Hrvate izvan Hrvatske
 • Glorija Curavić, osnivačica, vlasnica, direktorica Iwash – Uwash praonice rublja
 • Ivana Rora, voditeljica marketinga i odnosa s javnošću u Hrvatskoj matici iseljenika.
 • Māra Vītols – Hrgetić, INICIJATORICA projekta Meeting G2/suosnivačica i članica organizacijskog odbora Croactivas
 • Ruža Studer, CEO Velebitska ruža d.o.o., predsjednica udruge IPU – iseljenika, povratnika i useljenika
14,50 Zaključci konferencije
18,30 VEČERNJI NETWORKING PODUZETNICA –  Book cafe Paradiso
Gosti:
 • Barbara Slade Jagodić, SEO Content marketing agencije SLADE
 • Marin Rončević, Zaklada Rewilding Velebit

Foto: Milan Krznarić, Fotklub Otočac