Aurora Straus: Senzacija u svijetu automobilizma - Zaposlena.hr
Sadržaj portala

Aurora Straus: Senzacija u svijetu automobilizma

Piše: Antonia Kulić

Profesionalna vozačica automobilskih utrka, osnivačica neprofitne udruge #GirlsWithDrive, glazbenica, asistentica direktora kompanije ZappRX i novopečena studentica na Harvardu. Sve je to samo dio uspjeha dvadesetogodišnje Aurore Straus.

Ova Amerikanka, svoju slavu je stekla na trkačoj automobilskoj stazi. Na poticaj oca, Aurora je sa 13 godina odlučila steči osnovne vozačke vještine kako bi se pripremila za vožnju u prometu. U Monticello Motor Clubu, gdje radi njezin otac,  prilikom instrukcija od strane Stevana McAleera, u Aurori se odmah probudila strast prema vožnji i automobilima. Monticello je ujedno i jedini autoklub u SAD-u koji ima program gdje djeca mogu naučiti voziti u dobi od 13 godina. Vozeći Mazdu Miatu, Aurora se ubrzo odlučila okušati u Battery Tender MX-5 kupu koji se smatra profesionalnim utrkama.

Izvor: Instagram

 Osjećaj kontrole prilikom vožnje kao i želja za pobjedom, bili su veliki poticaj da se nastavi natjecati. Nakon prve uspješne utrke, ova mlada vozačica niže same uspjehe na utrkama. Tako je sa 15 godina već zauzela drugo mjesto u klasi na Sebring International Racewayu na 6-satnoj utrci u Floridi. Kao najmlađa vozačica debitirala je na mnogim utrkama, a sezonu 2017. provela je sa suvozačem Connorom Bloum u  #18 ModSpace RS1 Porscheu. Kao vozački par, Aurora i Connor postavili su brojne službene i neslužbene rekorde imajući više od top 5 završnica.  Ove godine u BMW M4 GT4 u Pirelli World Challengeu, Aurora je trenutno vodeća u svojoj klasi.

Svoju budućnost, odlučila je graditi obrazovanjem na jednom od najboljih fakulteta u Americi, Harvardu. Obrazovanje ističe kao bitan faktor u životu, te stjecanje znanja u području inženjerstva smatra potrebnim za bavljenje dizajnom automobila, što joj je želja nakon završetka fakulteta. Koliko je Aurora uistinu entuzijastična u svakom segmentu svjedoči i činjenica kako je osim inženjerstva upisala i englesku književnost na Harvardu.

Izvor: Instagram

Upisavši se na klasu 2022., Aurora je godinu prije odlaska na fakultet odlučila posvetiti mentoriranju u kampu za djevojke u dobi od 13- 19 godine koje žele voziti automobilske utrke kako bi na kraju dobile potrebnu licencu za vožnju. Također, inspirirana, poslovnim uspjehom svoje majke Zoe, Aurora radi u digitalnoj kompanije ZappRX, koja posluje s ciljem pojednostavljenja i povećanja učinkovitosti načina na koji specijalni lijekovi stižu do pacijenata.

Ljubav prema glazbi još je jedna od velikih strasti mlade Aurore. Pjevanje i sviranje gitare, kao i podučavanje glazbe na raznim programima, kao što je Change for Kid’s, program podučavanja učenika u siromašnim školama, dio su svakodnevnice ove djevojke.

Zasigurno najambiciozniji Aurorin pothvat je program #GirlsWithDrive. Svjesna da djevojke često obeshrabruje činjenica da su jedine žene u nekom sportu ili profesiji, Aurora navedenim projektom, djevojkama zainteresiranim za automobilizam omogućuje cjelodnevni obrazovni program, kao i mentora koji će im pomoći kako bi postigle željeni uspjeh u tom sportu.

Strast prema automobilima, glazbi i obrazovanju kao i ambicija za podučavanjem drugih, osobine su zbog kojih je Aurora Straus neustrašiva djevojka i velika motivacija svima da slijede svoje snove.

Nastavite čitati