DOVE - Ljubav je u mojoj koži - Zaposlena.hr
Sadržaj portala
DOVE-žena sa strijama

DOVE – Ljubav je u mojoj koži

Dove, odlučan da uvede konkretnu promjenu u percepcije brojnih žena, posebice u ovom ljetnom razdoblju kada je naša koža još izloženija suncu i vlastitim predrasudama, okupio je cijelu malu vojsku istomišljenica.

Glatka i zategnuta koža bez bora i akni, mršave noge bez celulita i strija, sasvim nerealan struk bez trunke tragova trudnoće, godina, života. Za ženu danas, upravo to je nametnuti standard koji mnoge od nas pokušavaju dostići.

Priznali si to ili ne, velik su utjecaj na nas ostavili dugogodišnji (često lažni) prikazi savršenih tijela, a mnoge od nas u vječnom su limbu između sasvim dovoljne i lijepe, realne i zamišljene “idealne” verzije nas.

Vrijeme je da se zapitamo: hoće li uistinu moje zadovoljstvo životom biti potpuno onda kada ispunim taj zamišljeni standard? Jesu li te djevojke, te savršene retuširane djevojke, žive samo na slikama – stvarne? Ako i jesu, jesu li istinski sretne, zadovoljne, slobodne?

Dove je upravo s namjerom da osvijesti kako problem nije u našem tijelu, već u društvenom standardu pokrenuo genijalnu kampanju o kojoj se govori cijelo ljeto. U suradnji s poznatim “Ženskim Recenzirajem” Dove je odabrao četiri stvarne žene i ostavio im svu slobodu i prostor da se izraze po pitanju ove teme.

“Što sam starija, to sam sretnija u svojoj koži i zato nemam bore, nego imam smijalice”, rekla je Ivanka u svojoj 41.godini i hrabro stala – potpuno prirodna, pred kamere.

Ubrzo, priključile su se i brojne žene koje imaju utjecaj na javnost i podržale ovu ideju objavama na društvenim mrežama, koje su zapravo i glavni “krivac” ove neravnoteže u današnjem društvu.

Jedna od njih bila je i Nataša Janjić, poznata hrvatska glumica.

“Leopardić! Imaš točkice kao leopard!” – jednom davno uzviknulo je dijete mojih prijatelja dok je prstima prebiralo po pjegicama na mojoj koži. Hej, pa te pjegice nema baš svatko! Ova mapa na tijelu samo je moja, jedna jedina ovakva na cijelome svijetu!”, napisala je Nataša na svom Instagramu uz prekrasnu sliku s plaže.

“Život piše priče na našim tijelima, došle su i strije, bore, sijede, kilogrami viška, pa i sva (ne)djela gravitacije, ali ja sam ljubav prema sebi razvila upravo na vrijeme kako bih sve te promjene dočekala s veseljem i mirom”, nadodala je.

Naravno, biti najbolja verzija sebe uvijek je ispravan smjer, no važno je preispitati se od kuda dolazi ta želja za izlaskom iz normi normalnog i ljudskog i ulazak u nerealni i retuširani svijet.

Što kada bismo umjesto da mijenjamo našu kožu i izgled mijenjali svoj način razmišljanja?

“Negdje sam pročitala, mislim da je to rekao Descartes, kako je samo ono sto je istinito, lijepo”, podijelila je divna gospođa Jadranka Olivari na svom Instagramu stavljajući u prvi plan bore “smijalice” oko očiju.

“Ne peglam ni plahte ni strije”, napisala je beauty influenserica Maja Galba i podijelila jedinstvenu i kreativnu fotografiju.

Ove ali i brojne druge objave i osobne priče hrvatskih poznatih lica napravile su odličan temelj za korak dalje, primjenjivanje novog uvjerenja svake od nas: Moja ljepota dolazi iz moje istine.

Tko se još nalazi u ovoj “vojsci promjene” pogledaj na Dove micrositeu. Tu ćeš pronaći i članke, poput Postani samouvjerena oko svojih akni, koji su pisani upravo na ovu temu i s ciljem promjene tvoje percepcije.

Osim toga, svaka žena pozvana je da postane ambasadorica ljepote i podrži ovu ideju kroz svoju priču. Upravo tvoji “nedostaci”, kako ih danas nazivamo, mogu postati inspiracija i sigurna zona za brojne žene koje svako jutro gledaju gotovo iste bore, strije i višak kilograma u svojim ogledalima, misleći kako im nešto nedostaje da budu potpune i sretne.

Posjetite stranicu gdje su Dove i Ženski Recenziraj okupili prekrasne i stvarne žene te im dali priliku da progovore. Možda pronađeš inspiraciju za njegu vlastite kože kroz ljubav i prihvaćanje, a možda i sama odlučiš podijeliti svoja iskustva koja nekome mogu biti put prema slobodi autentičnosti.

Mijenjajmo percepciju, a ne naša tijela.