Supergirls did IT, a sada možeš i ti! - Zaposlena.hr
Sadržaj portala

Supergirls did IT, a sada možeš i ti!

U Zagrebačkom inovacijskom centuru, 7. svibnja okupilo se dvjestotinjak sudionica na ICT Supergirls eventu. Predstavnici ZICERa, tvrtke Lemax i Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva službeno su otvorili konferenciju čime su nakon tople dobrodošlice voditeljice Blanke Lasić započela iznimno zanimljiva predavanja.

O putu koji ih je doveo u IT industriju i poslovnom iskustvu u tom području, na prvom predavanju, pričale su žene iz Lemaxa: Monika Čabraja, Ana Klopović, Marlena Pavić i Ana Đukić.

Nakon ovih inspirajućih i duhovitih priča, idejna začetnica “ICT Supergirls” eventa u Hrvatskoj, Nataša Kapov Kostovski, predstavila je mentorski program “You can do IT”. Riječ je o inicijativi koja je pokrenuta s ciljem pružanja pomoći djevojkama da se bolje upoznaju s mogućnostima i izazovima poslovnog svijeta, s naglaskom na zanimanja iz ICT sektora. Za sudjelovanje u programu potrebno je poslati svoj CV i motivacijsko pismo na ictsupergirls@lemax.net.

U drugom setu predavanja četiri potpuno različite i izninme žene podijelile su svoje jedinstvene priče. To su Kristina Šaško, product managerica i food blogerica, koja je održala predavanje pod nazivom ”Isprike su za dječake’ i poručila sudionicama da slijede svoje snove.Nakon nje uslijedila je Marina Grljušić, voditeljica prodaje i podrške, koja je govorila o tome kako je od malenog mjesta na Pelješcu izgradila zavidnu karijeru. Marijana Šarolić Robić, odvjetnica i predsjednica udruge Professional women’s network otkrila je ”Zašto je dobro reći naglas svoju ideju”.

Event je završio u smijehu preplavljen pozitivnom energijom zahvaljujući komičarkama Marini Orsag, Dragitzi Raštegorac i Vlatki Mifki.

Nastavite čitati