U Otočcu održana 6. Međunarodna konferencija o ženama u poduzetništvu "Žene i točka" - Zaposlena.hr
Sadržaj portala
zene-i-tocka-konferencija-u-otoccu

U Otočcu održana 6. Međunarodna konferencija o ženama u poduzetništvu “Žene i točka”

Uspješne poslovne žene iz Hrvatske i inozemstva ovaj petak bile su gošće šeste po redu Međunarodne konferencije o ženama u poduzetništvu “Žene i točka” koja se već tradicionalno održava u prosincu u Otočcu. I ove godine zbog epidemioloških mjera, Konferencija koju je činilo devetnaest sudionica, mogla se pratiti putem live streama sa širokom publikom koja je konferenciju pratila iz udobnosti doma ili ureda.

Uvodno su se publici obratili predsjednik HGK Županijske komore Otočac, Joso Brajković, ispred organizatora i gradonačelnik Otočca, ispred grada domaćina, Goran Bukovac.

Ovom prilikom potpisan je Sporazum o suradnji između Hrvatske gospodarske komore i Mrežnog podjetniškog inkubatora Vrelec, iz Rogaške Slatine, sa željom da se pridonese jačanju suradnje, razvijanju i usavršavanju uzajamno korisnih gospodarskih, poslovnih i kulturnih veza između gospodarskih subjekata, posebno na razvoju poduzetništva žena.

Kao uvodničarka u radni dio konferencije i prvi panel, prigodnim riječima se obratila potpredsjednica HGK za graditeljstvo i promet Mirjana Čagalj.

U Otočcu, gradu na vodi, poslovne žene velikog iskustva iz Hrvatske i inozemstva, kroz tri zanimljiva panela progovorile su o svojim karijerama u različitim granama poduzetništva, te nesebično s publikom podijelile svoja poslovna iskustva, tajne uspjeha i vrijedne savjete za sve žene koje su također u poduzetništvu ili mu se tek žele pridružiti.

Paneli na temu “MENTORICA2BE – Velike žene u malom biznisu”, “RADiONA – Priroda je ženskog roda” te “Neprilika kao prilika – žene za novu renesansu” otvorili su brojna pitanja o ženskom poduzetništvu, donijeli vrlo zanimljive zaključke o ženskim karijerama u različitim sferama poslovnog svijeta uz iznimno živu i konstruktivnu raspravu.

Naglasak je bio i na poslovanju u doba pandemije korona virusa koje je pogodilo sve sektore poduzetništva pri čemu su sudionice otkrile kako su se nosile s krizom i kako su iz nje izašle najčešće s još boljim rezultatima.

U zaključcima su naglasile koliko je bitno mentorstvo među ženama zato što netko s vama dijeli iste vrijednosti, da se uspješna poslovna priča može graditi na temeljima održivosti i ekologiji, da se žene sjajno snalaze u kriznim situacijama te je i korona kriza, kao što su pokazale, prilika za transformaciju ne samo naših života, nego i naših poslova i da će na svaki udarac žene udarati još jače. Brojna međusobna iskustva još jednom su podijeljena, ali i ostvareni kontakti koji nakon Konferencije uvijek završe i s ostvarenim poslovnim suradnjama.

Večernji networking i ove godine održan je u Bookcafeu Paradiso u 18:30 sati uz predstavljanje knjige “Moć uvjeravanja” Mirele Španjol kojoj se pridružila Ruža Studer Babić. Knjiga je namijenjena poslovnim ljudima, studentima, političarima, medijskim djelatnicima – svima koji su ikada stali pred publiku s namjerom da joj prezentiraju svoju ideju, prodaju, informiraju ili uvjere.

Cilj konferencije, koja se održava u organizaciji Hrvatske gospodarske komore ŽK Otočac, je govoriti u javnosti o ženama u poduzetništvu bez obzira na vjersku, nacionalnu i etničku pripadnost, istaknuti njihovu brojnost i uspjehe u Ličko-senjskoj županiji, Hrvatskoj i susjednim zemljama te ohrabriti postojeće i potencijalne poduzetnice na nove poduzetničke projekte ali i pomoći im u umrežavanju radi razmjene znanja i iskustva.

Cilj je ujedno i ojačati promociju ženskog poduzetništva zajedničkim naporima javnog i privatnog sektora, izgradnja i jačanje nacionalnih i regionalnih mreža i udruženja poduzetnica te u konačnici poticanje samozapošljavanja žena.

Nastavite čitati