Započeo je šesti ciklus Mentorstva za žene - Zaposlena.hr
Sadržaj portala
mentorstvo-sesti-ciklus-mentorice-i-mentijke

Započeo je šesti ciklus Mentorstva za žene

Održan je prvi sastanak 6. ciklusa projekta “Mentorstvo kao oblik networkinga među ženama” u zagrebačkom hotelu “Esplanade”

Na sastanku su se okupile ovogodišnje mentorice i njihove mentijke, a prisustvovale su i mentorice i mentijke iz prethodnih ciklusa kako bi podijelile svoja iskustva i dale podršku novim mentorskim parovima.

Ovogodišnje mentijke dobile su priliku predstaviti se i govoriti o svojim motivima prijave, ali i o tome što očekuju dobiti sudjelovanjem u ovom projektu. Mentijke dolaze iz raznih područja, ali sve dijele želju za napredovanjem i umrežavanjem.

Ana Gruden, glavna urednica časopisa Zaposlena, koja je ujedno i pokretačica projekta, upoznala je sudionice o načinu rada, obavezama i očekivanjima. Naglasila je kako ovo nije utrka. Svaki mentorski par trebao bi naći svoj tempo i otvoreno razgovarati te definirati ciljeve koje žele ostvariti. U slučaju da kod mentorskih parova dođe do neslaganja potrebno je izvijestiti o tome, a postoji i opcija crvenog gumba koja omogućuje mentijkama traženje savjeta, mišljenja ili dodatnih informacija od druge mentorice.

ana-gruden

Prisutnima se obratila i Ivana Krajinović, direktorica Večernjeg lista, koji surađuje sa Zaposlenom na ovom projektu. Istaknula je kako Večernji list, kao jedan od najutjecajnijih medija na hrvatskom tržištu, potiče teme koje unaprjeđuju naše društvo, teme ravnopravnosti žena i ženskog leadershipa te su sretni da u projektu sudjeluju i ove godine.

ivana-krajinovic-i-ana-gruden

Projekt su podržali i ostali partneri: Gorenje, HGK, Končar, PIK Vrbovec, Selvita, BAT i Telemach, kao i Veleposlanstvo Kanade u RH.

Piše: Sara Dakić / Foto: Dražen Kokorić

Nastavite čitati