Završena edukacija Learn2be
Sadržaj portala
zavrsena-edukacija-learn-2-be

Završena edukacija Learn2be

U posljednjem tjednu predavanja edukacija Learn2be ili “Nauči da budeš” ugostila je izvrsne predavačice koje su pokrile širok raspon tema i proširile kompetencije polaznica programa o rodnoj ravnopravnosti na tržištu rada.

Andreja Dorušak direktorica Upravljanja ljudskim resursima tvrtke Belupo, otkrila je kako izgleda proces primanja životopisa, njihovog razmatranja i konačnog odabira kandidata iz perspektive Odjela upravljanja ljudskim potencijalima. Pričala je o karakteristikama dobro napisanog životopisa te važnosti upoznavanja s potencijalnim poslodavcem i prije njegovog slaganja.

andreja-dorusak

Dunja Bonacci Skenderović polaznice je upoznala sa pojmom rodne ravnopravnosti, razlici između pojma rod i spol ali i poražavajućim statistikama o rodno uvjetovanom nasilju. Predstavila je aplikaciju Safecity namijenjenu praćenju podataka o sigurnosti na javnim mjestima koja djeluje i na području Hrvatske.

dunja-bonacci-skenderovic

Posljednja dva predavanja održala je Ana Gruden, glavna urednica časopisa Zaposlena na temu rodnih stereotipa i mentorstva.

Edukaciju Learn2be ili “Nauči da budeš” provode tvrtka Zaposlena d.o.o. iz Zagreba kao nositelj projekta i Associazione Eurokom, neprofitna lokalna razvojna agencija iz Italije kao partner. Cilj ovog programa stjecanja kompetencija o rodnoj ravnopravnosti na tržištu rada je ojačati kompetencije žena koje se nalaze na tržištu rada.

projekt-learn-2-be

Nastavite čitati