Nismo same: Priredila Ivana Kalogjera - Zaposlena.hr
Sadržaj portala

Nismo same: Priredila Ivana Kalogjera

Izdavač: Profil

“Nismo same” zbirka je intimnih ispovijesti žena oboljelih od raka, njihovih partnera, članova obitelji i prijatelja. U knjizi ih sveukupno 41, a neke će vas od ovih priča rastužiti, neke će vas nasmijati, spoznaja da nekih od autorica više nema s nama mogla bi vas i rasplakati. No sve je to život. Sve su to životne okolnosti za koje svi mislimo kako se događaju nekim drugim ljudima i da se nikada neće dogoditi nama.

“Kada su mi prije nešto više od četiri godine liječnici rekli da bolujem od raka dojke, danima sam bjesomučno pretraživala internet u potrazi za pričama i savjetima osoba koje su preživjele dijagnozu maligne bolesti od koje se većini ljudi ledi krv u žilama. A onda sam te priče odlučila prikupiti sama“, ističe u svom predgovoru novinarka Ivana Kalogjera osnivačica udruge i portala Nismo same za informiranje i podršku ženama koje su se liječile ili se još liječe od raka.

Udruga je pokrenula i projekt “Nisi sama – ideš s nama!”, novu socijalnu uslugu kojoj je cilj osigurati ženama oboljelima od malignih bolesti koje se liječe u zagrebačkim bolnicama besplatan prijevoz taksijem. Svi prihodi od prodaje knjige idu upravo navedenoj udruzi.

“Svaku tu ženu osjećam kao svoju prijateljicu, svaku od tih priča znam napamet, živim kroz svaku od njih, proživljavam to što je svaka od njih prošla. Nažalost, neke od autorica nisu više s nama. Ovu sam knjigu emotivno dugo u sebi imala potrebu posvetiti upravo njima”, rekla je Kalogjera.

Na portalu “Nismo same” dosad je objavila više od 150 inspirativnih priča u kojima se govori o iskustvu maligne bolesti, ali i tabuima koji se uz nju još uvijek vezuju.

Nastavite čitati