Javni nastup i važnost pripreme za njega - Zaposlena.hr
Sadržaj portala

Javni nastup i važnost pripreme za njega

Fotografije: Marko Lukunić

Mjesec dana od drugog susreta, mentorice i kandidatkinje ponovno su se susrele u Hotelu Esplanade 17. travnja u okviru projekta „Mentorstvo kao oblik networkinga među ženama“ u organizaciji časopisa Zaposlena, Večernjeg lista, i Ive Bele

Kako je već prilikom prvog susreta utvrđeno da su ciljevi projekta osvještavanje važnosti ženskog mentoriranja, kao i usavršavanje kandidatkinja u zanimanju koje su odabrale, na trećem susretu je već bilo očigledno kako mnogi mentorski parovi uspješno ostvaruju željene ciljeve. Prijateljstvo, neformalno druženje i poslovni savjeti samo su neke od pozitivnih postignuća koji su do sada postignuti za vrijeme projekta.  

Direktorica korporativnih komunikacija u Plivi Hrvatska, a ujedno i jedna od mentorica dr.sc. Tamara Sušanj Šulentić u sklopu susreta održala je predavanje na kojem je govorila o javnom nastupu. Kao direktorica korporativnih komunikacija u čak desetak zemalja južne i jugoistočne Europe, Šulentić uistinu zna koliko je javni nastup bitan u poslu te da nam je upravo nastupanje prilika za dobro promociju sebe i svoje tvrtke, što nas i tvrtku može dovesti do velikog uspjeha. Jednako tako, loše pripremljen javni nastup privući će neželjenu pozornost među publikom i donijeti neke posljedice. Upravo zato, Šulentić ističe kako je priprema iznimno bitna za pozitivan ishod javnog nastupa te je putem zanimljivih primjera to i predočila. Činjenica je da nas publika prilikom nastupa zaista sluša i želi naučiti, što je dodatan razlog da se dobro pripremimo za javni nastup– nekoliko je puta naglasila Šulentić.

Na susretu je ponovno održan panel na kojem su ovoga puta sudjelovale direktorica korporativnih komunikacija, marketinga i komunikacija DOP-a u Ericssonu Nikola Tesla, Snježana Bahtijari i Lana Velimirović-Vukalović, te direktorica SV Education & Consulting, Sanja Varlaj i Dina Balić. Oba para su podjelila svoja pozitivna iskustva, novostečeno znanje i rezultate dosadašnjih druženja. Kao mentorica, Snježana Bahtijari rekla je nešto o „mentorskom sporazumu“ kojeg su ona i Lana kao njezina kandidatkinja potpisale. Bahtijari je time naglasila ozbiljan pristup ovome projektu s ciljem postizanja konkretnih ciljeva koji će njezinoj kandidatkinji pomoći da postigne željeni uspjeh u svom poslu. Lana Velimirović-Vukalović istaknula je kako je imala za zadatak da napravi swot analizu sebe, dakle analizira svoje prednosti i mane u poslu što je iznimno zanimljiva metoda, pomoću koje je Bahtijari upoznala Lanu. Dina Balić kao mentorirana od strane Sanje Varlaj istaknula je kako ima puno zadataka od strane Varlaj, što je iznimno pozitivno jer se time mentorica saznaje više o svojoj kandidatkinji te dobiva uvid u ono na čemu trebaju dodatno raditi.