Zašto kupiti energetski učinkovit hladnjak - Zaposlena.hr
Sadržaj portala
gorenje-hladnjak

Zašto kupiti energetski učinkovit hladnjak

Kad kupujemo novi kućanski uređaj, nadamo se i očekujemo da će trajati desetljećima. Ne samo zato što takva kupnja podrazumijeva veći trošak, već i kako bi se izbjeglo stvaranje elektroničkog otpada i onečišćenje planeta. Suočeni s odlukom o izboru najtrajnijeg i najodrživijeg hladnjaka, mogli bismo razmotriti kvalitetu materijala korištenih pri izradi aparata i energetsku učinkovitost odabranog uređaja.

Kvalitetni materijali za manje otpada

Kvalitetni materijali ne samo da mogu produžiti životni vijek uređaja, nego nam mogu pomoći uštedjeti naše resurse i na druge načine. Većina nas se već suočila sa zastrašujućim zadatkom čišćenja hladnjaka i bacanjem pokvarene hrane i proizvoda kojima je istekao rok trajanja, a koji su se skrivali negdje u stražnjem dijelu hladnjaka.

Pravi materijali mogu pružiti optimalnu okruženje za čuvanje hrane i pomoći nam u smanjivanju bacanja hrane. Jedan od vodećih proizvođača kućanskih uređaja, Gorenje, osmislio je posebne modele hladnjaka sa stražnjom stijenkom od pravog nehrđajućeg čelika.

gorenje-otvoreni-hladnjakOva posebna stijenka ima više ventilacijskih otvora koji pomažu ravnomjernoj raspodjeli hladnog zraka u svakom dijelu hladnjaka. To nam pomaže smanjiti bacanje hrane do kojeg često dolazi zbog nepravilnog rada starog uređaja s velikim promjenama temperature.

Kvalitetni materijali za bolju energetsku učinkovitost

U kategoriji malih i velikih kućanskih aparata, modeli s većom energetskom učinkovitošću tretiraju se kao održiviji. Gorenje, primjerice, koristi inverterski kompresor koji je tiši, dugotrajniji i troši manje energije od klasičnog.

Ova nova tehnologija može smanjiti temperaturne promjene u hladnjaku, čak i kada su vrata otvorena, čime se štedi količina električne energije. Stražnja stijenka od nehrđajućeg čelika pridonosi boljem učinku hlađenja i učinkovitijem načinu održavanja niske temperature unutar hladnjaka te utječe na potrošnju energije Gorenje hladnjaka.

Kvalitetni materijali za elegantan izgled

U današnje vrijeme kvalitetni materijali korišteni u pametnim uređajima često izgledaju iznimno sofisticirano, donoseći ne samo kvalitetu i ekološki osviještenu kupnju, već i elegantan izgled u naš dom.

gorenje-ladica-u-hladnjaku

Kvalitetni materijali mogu produžiti životni vijek uređaja, smanjiti potrošnju električne energije kao i količinu otpada kojeg proizvodimo.

Odmah napuni novi hladnjak omiljenim namirnicama jer uz svaki Gorenje NoFrost hladnjak kupljen u razdoblju od 08.05. do 30.06.2023. dobivaš Konzum poklon bon u vrijednosti od 30 € do 50 €! Saznaj više na gorenje.hr.

Nastavite čitati