Časopis ZAGREB moj grad proslavio 15 rođendan
Sadržaj portala
biba-salata

Časopis ZAGREB moj grad proslavio 15 rođendan

Glavna urednica Biserka Biba Rajković Salata uzvanicima se obratila iskreno, otvoreno i s velikom privrženošću govorila o svojim počecima i kako je iz ljubavi prema svojem gradu Zagrebu započela priča o ovom časopisu koja traje već 15 godina.

Biserka Biba Salata
Glavna urednica Biserka Biba Salata

Tim povodom pozivu na promociju rado su se odazvala uistinu velika imena kulturne scene grada Zagreba, ali i Hrvatske općenito te uz mnoge druge uvažene uzvanike, prijatelje, kolege, suradnike koji su svi pridonjeli predivnoj slavljeničkoj atmosferi.

Veliki umjetnik Ronald Braus tako je na scenu pozvao Mirjanu Bohanec, Dragu Diklića i Miru Ungara koji su također bili prisutni u publici te su spontano otpjevali pjesmu Zagreb je najljepši grad  te zaslužili veliki pljesak i emocije svih prisutnih!

1Ronald Braus, Miro Ungar, Mirjana Bohanec, Drago Diklić

Časopis Zagreb moj grad počeo je izlaziti u ožujku 2007. godine, a prvenstveno nudi povijesno kulturni sadržaj koji hrvatskim čitateljima slikovno i dokumentirano bogatim prilozima otvara nove poglede na prošlost i sadašnjost Zagreba.

Novi broj časopisa Zagreb moj grad

Također, temama o aktualnim kulturnim događanjima u Zagrebu, ali i izvan njega, zatim o gospodasrtvu, turizmu, mladima, zdravlju – časopis dotiče razna važna pitanja.

Časopis je 2013. godine dobio Povelju grada Zagreba za promicanje zagrebačke povijesti i kulture.

Foto: Ines Novković