Growth Mindset - program poslovnog i osobnog razvoja
Sadržaj portala
rast-bilja-kao-sinonim-za-growth-mindset

Growth Mindset – program poslovnog i osobnog razvoja

Pod velikim ste pritiskom i želite njime bolje upravljati? Htjeli biste bolje razumjeti zašto se ljudi oko vas ponašaju kako se ponašaju? Zanima vas kako reći prave riječi u pravo vrijeme – kolegama, suradnicima, djeci, prijateljima…? Sve to i puno više savladat ćete na Growth Mindset programu poslovnog i osobnog razvoja, koji počinje u veljači 2023.

Što je Growth Mindset

Za razliku od tzv. fixed mindset-a, koji pretpostavlja da su naš karakter, inteligencija i kreativna sposobnost statični, te da se ne mogu mijenjati ni na koji način, growth mindset polazi od uvjerenja da su naši umni i emotivni procesi, kao i naša percepcija, podložni promjenama.

Naša ponašanja, odnos prema uspjehu i neuspjehu u osobnom i profesionalnom životu, kao i sposobnost stvaranja vlastite sreće i zadovoljstva, uvelike se temelje na našim stavovima i razmišljanjima (mindsetu), počevši od najranije dobi.

GROWTH MINDSET PRISTUP nam pomaže istražiti snagu naših vjerovanja (svjesnih i nesvjesnih), te steći lakše uvide u to kako promjenom nekih od njih možemo duboko utjecati na gotovo svaki aspekt našeg života. Takav pristup nam omogućuje mijenjanje vlastitih ponašanja s kojima nismo zadovoljni, te osobni rast i razvoj tijekom cijelog života. Osim toga, ovaj pristup je u osnovi vještina emocionalne inteligencije – jedne od najvažnijih vještina 21. stoljeća, kojoj mnogi pojedinci i organizacije posvećuju sve veću pažnju.

Životne okolnosti – i poslovne i privatne, sve su kompleksnije i stresnije, što od nas zahtijeva brzu prilagodbu promjenama, drugačija ponašanja i pristupe radu, kolegama, nadređenima, podređenima, djeci, prijateljima, partnerima…. Za uspješnu prilagodbu tim okolnostima i odnosima, nužni su novi načini razmišljanja. Načini koji potiču veću inovativnost, drugačiji fokus, otvorenost za novo i manje poznato, te koji preispituju postojeće pretpostavke i paradigme.

Program je namijenjen:

 • Poduzetnicima
 • Pojedincima na vodećim pozicijama
 • Voditeljima timova i članovima timova
 • Stručnjacima raznih zanimanja koji žele dodatno razvijati svoje vještine rada s ljudima
 • HR stručnjacima

Cilj Growth Mindset programa

Cilj ovog programa je pružiti Vam uvide u zakonitosti ljudskog funkcioniranja i međuljudske interakcije, pomoći Vam otkriti vlastite potencijale, te Vam dati metode i tehnike za razvoj boljih odnosa u poslovnom i privatnom životu.

Koristi od Growth Mindset programa

Koristi za organizacije

 • Bolja komunikacija s klijentima i kolegama na poslu
 • Učinkovitije vođenje tima i bolja motivacija suradnika
 • Razvijenije vještine prezentiranja, delegiranja, vođenja sastanaka i donošenja odluka
 • Bolje upravljanje konfliktima, promjenama na poslu, vremenom i radnom uspješnosti

Koristi za polaznike

 • Bolji odnosi s kolegama, podređenima, nadređenima, djecom, prijateljima, partnerom….
 • Jasniji uvid u vlastite jake strane i područja osobnog razvoja (i kroz program i kroz Inspire upitnik)
 • Ovladavanje metodama i tehnikama za osobnu promjenu i povećanje zadovoljstva svojim životom
 • Smanjenje stresa te povećanje sigurnosti u vlastite izbore i postupke

Iskustva dosadašnjih polaznika Growth Mindset programa

Ako ste jedna od onih osoba koja voli ulagati u nova znanja, osobito ona koja trenutno krenete primjenjivati, tada je ovo i mjesto i edukacija i osoba gdje trebate biti. Međutim, ovo nije samo edukacija – za mene je ovo zapravo bilo prekrasno unutarnje putovanje kojim sam obogatila svoj osobni, profesionalni i poslovni razvoj. Jedno bez drugog jednostavno ne ide.,  dr. Branimira Pašalić

Ispunjujuće i korisno iskustvo koje stvarno pomaže u boljem razumijevanju nas samih, kao i svih oko nas. Nesumnjivo vodi osobnom empowermentu. Za one koji su otvoreni i voljni raditi na sebi ne mogu zamisliti bolje utrošeno vrijeme., Ružica Marta Ljubičić, Business Development and Marketing Manager

Growth Mindset program mi je stvarno proširio vidike i zasigurno sam iz modula u modul sve više rasla. Uz stručno vodstvo Marije koja na prirodan i prijateljski način pristupa svakoj temi, posebno mi je koristio i veliki broj alata i tehnika koje nas je Marija naučila i stavila nam na raspolaganje., Sanela Rasinec, poduzetnica, “Raverus” d.o.o. Zagreb

Dodatna vrijednost ovog programa je procjena vlastitih radnih i motivacijskih crta, te rukovodnih kompetencija, temeljem INSPIRE upitnika!

Svaki polaznik dobiva osobni izvještaj koji uključuje:

 • opće radne karakteristike
 • menadžerske osobine
 • sklonosti ponašanja u radu
 • uklapanje u tim
 • predispozicije sagorijevanja na poslu
 • vještine rješavanja konflikata, te preporuke za rukovođenje i komunikaciju

Moduli Growth Mindset programa

1. modul

17.-18.02.2023.
Uvod – stavovi i postavljanje ciljeva

2. modul

10.-11.03.2023.
Različite perspektive u poslu (i životu uopće)

3. modul

31.03.-01.04.2023.
Konflikti – kako se nositi s njima?

4. modul

14.-15.04.2023.
Stres i samomotivacija – upravljanje vlastitim emocionalnim stanjima

5. modul

28.-29.04.2023.
Vrijeme i energija – imam li ih dovoljno i kako ih mudro koristiti?

6. modul

12.-13.05.2023.
(Ne)moć riječi u poslu – motiviranju drugih, prezentiranju i vođenju sastanaka

7. modul

26.-27.05.2023.
Timski rad – formiranje, vođenje i izazovi
rada u timu

8. modul

09.-10.06.2023.
Promjene – jedino stalne jesu

9. modul

16.-17.06.2023.
Završni osvrt i integracija cijelog programa

Trajanje Growth Mindset programa

Program traje 5 mjeseci, kroz 9 modula, u razmaku od 2 do 3 tjedna između modula. Moduli se održavaju petkom (od 16.30 do 20.00 sati) i subotom (od 9.00 do 13.30 sati). Program se odvija u malim grupama, zbog održavanja visoke razine usvajanja znanja!

Iz jedne tvrtke, moguće je prijaviti samo jednog polaznika.

VODITELJICA PROGRAMA: mr.sc. Marija Kalinić

Mr.sc. Marija Kalinić stručnjakinja je za organizacijski i osobni razvoj. Ima veliko i raznoliko iskustvo u razvoju pojedinaca i timova, koje je stekla, kako kroz aktivnosti vlastite tvrtke, tako i radeći dugi niz godina na poziciji direktorice Sektora za upravljanje ljudskim potencijalima.

Diplomirala je na Pravnom fakultetu – Studiju za socijalni rad u Zagrebu, a magistrirala na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, te se redovito usavršava u području primijenjene psihologije, čije spoznaje koristi u svom radu. Članica je Upravnog vijeća Udruge U4HR . Udruge za upravljanje, umrežavanje, učenje i unaprjeđivanje ljudskih potencijala u Hrvatskoj.

Također, ima i bogato predavačko iskustvo na Visokoj poslovnoj školi PAR Rijeka, kolegij Upravljanje ljudskim potencijalima, te na EFFECTUS studij financije i pravo Zagreb, kolegij Organizacijsko ponašanje, na diplomskom studiju MBA – smjer Upravljanje ljudskim potencijalima i znanjem.

MJESTO ODRŽAVANJA: Zagreb

Za dodatne informacije ili prijavu kontaktirajte:

Marija Kalinić | marija.kalinic@esm.hr | +385 (0)98 472 618
Internetsku stranicu ESM – Eppur Si Muove d.o.o. gdje se možete prijaviti na Growth Mindset program

Po završetku programa, polaznici dobivaju ESM Uvjerenje o završenom programu i Certifikat ISO 1993:2017 Quality Management na hrvatskom i engleskom jeziku, kojim se osigurava mobilnost znanja i potvrda stečenih kompetencija.

VAŽNO: Program čini cjelinu, te nije moguće pohađati pojedine module.

GROWTH MINDSET program duboko mijenja pristup poslu, međuljudskim odnosima – u poslovnom i privatnom životu, te načinu vođenja i upravljanja ljudima! Program se provodi već petu godinu za redom i mnogi su ga odabrali za svoj poslovni i osobni razvoj. Odaberite ga i vi!

Foto: Jeremy Bishop / Unsplash

Nastavite čitati