Inkluzivnost novog doba: Samsung kao primjer dobre poslovne prakse - Zaposlena.hr
Sadržaj portala
samsung-klima-pametno-hladjenje

Inkluzivnost novog doba: Samsung kao primjer dobre poslovne prakse

U dobu rapidnog tehnološkog razvitka, gdje inovacije postaju sastavni dio svakodnevnog života, nužnost je uspostaviti zdravu poslovnu kulturu kako bi se ostvario skladan razvoj tehnologije i održivosti poslovanja. Samsung je brand koji oblikuje budućnost svojom inovativnom tehnologijom i jedinstvenim idejama koje idu uz korak sa svjetskim promjenama. Drugim riječima, Samsung je sinonim za pomicanje granica, a zavladao je i HVAC industrijom koja se bavi grijanjem, ventilacijom i klimatizacijom, pa je tako osnivanjem SEACE-a (Samsung Electronics Air Conditioning Europe) pokazao kako pravovremeno prepoznaje tržišne trendove, ali i važnost te specifičnost klimatizacijskog tržišta i pristupa istom.

Više od tehnologije

Od samog začetka branda pa do danas, tvrtka Samsung se kontinuirano trudi unaprijediti i proširiti vlastiti portfolio kako bi svojim korisnicima omogućila najkvalitetniji oblik života. Upravo ulaganjem u vlastite resurse i mogućnosti ostvaruje se kao uspješni lider kroz godine.

Temelj svakog kvalitetnog poslovanja su ljudi i organizacija, a zadnjih nekoliko godina društveno odgovorno poslovanje je postala vodeća poslovna praksa kojom se na nove, ekološki i socijalno osviještene načine utječe na samo društvo, zajednicu, ali i pojedinca. Organizacijska kultura tvrtke više je nego ikad orijentirana na stvaranje jednakih radnih uvjeta i poštivanje prava zaposlenika, kao i na poticanje raznolikosti i inkluzivnosti te pružanja prilika za obrazovanje i daljnji profesionalni razvoj.

Etički menadžment novi je koncept poslovanja koji se razvio i integrirao u svaku dobro razvijenu profesiju; on nije samo alat kojim se kontroliraju globalne promjene u poslovnom okruženju, već i sredstvo za izgradnju povjerenja s različitim poslovnim dionicima. Vizija Samsung branda je zadovoljiti potrebe tržišta, ali prije svega i vlastitih zaposlenika te same društvene zajednice u kojoj obitava.

Inkluzivnost kao poslovna kultura

Osvještavanjem važnosti inkluzivnosti stvara se radno okruženje u kojem se svi zaposlenici osjećaju dobrodošli, cijenjeni i uključeni bez obzira na pojedinačne karakteristike. Kroz poslovnu kulturu tvrtke Samsung koja teži uklanjanju prepreka, potiče raznolikost i promiče suradnju među različitim članovima tima ostvaruje se produktivnija radna okolina. Samsung svoje poslovanje proteže kroz niz zemalja diljem svijeta koje se kulturno i društveno razlikuju, no svoj temelj, integritet, zadržava bez obzira na kojem području djeluje. Misija branda je pomoći ljudima ostvariti ono nemoguće – dokazati im kako se mogu osnažiti i ostvariti na potpuno nove načine.

Budućnost ženskog liderstva

Danas više nego ikad razumijemo važnost jednakosti na radnom mjestu. Rušenje “staklenog stropa” sve je učestaliji slučaj. Liderske pozicije više nisu rezervirane samo za muškarce te se sve više mladih djevojaka potiče da ostvaruje svoje snove i ne boje zauzeti  mjesto u liderskom svijetu, posebice u industrijama u kojima prevladavaju muškarci.

Osim što pružanje jednakih prilika ženama pomaže smanjiti ekonomske razlike koje su vrlo česte, ono potiče raznolikost, objektivnost i autentičnost. Jedna od snažnih poslovnih žena je upravo Tihana Mikuš, direktorica Samsung Electronics Air Conditioning Europe za Regiju Adriatic.

tihana-mikus

“Biti kvalitetan lider znači prepoznati važnost okoline koju predvodiš, biti svjestan različitosti i samog trenutka kojem svjedočiš; važno je kontinuirano graditi sebe i ulagati u svoj rast i razvoj, razumijevanje i smirenost jer jednako kao što ulažemo u napredak tehnologije, u našoj organizaciji ulažemo i u ljude”, ističe Tihana.

Samsung je mjesto u kojem se spaja inovativni rad i izvanredni ljudski potencijal, a predanost njegovanju kulture integriteta trebao bi biti dio svake dobro poslujuće organizacije.

“Promicanje jednakosti i poticanje razvoja znanja i vještina svakog zaposlenika je budućnost, ali prije svega i naša temeljna misija”, zaključuje direktorica Adriatic regije za Samsung Electronics Air Conditioning Tihana Mikuš.