Odabrane su kandidatkinje za četvrti ciklus projekta Mentorstvo kao oblik networkinga među ženama
Sadržaj portala
poslovna-zena-koja-se-prijavljuje-na-projekt-mentorstva

Odabrane su kandidatkinje za četvrti ciklus projekta Mentorstvo kao oblik networkinga među ženama

Četvrtu godinu zaredom Zaposlena u suradnji s Večernjim listom podupire poslovne žene s ciljem ostvarenja zacrtanih poslovnih ciljeva

Nakon što smo predstavili svih 16 mentorica koje će mentorirati uspješne mlade žene, došao je red i na odabir samih kandidatkinja. U konačnici, povezat ćemo ih u 16 mentorskih parova koji će u periodu od nekoliko mjeseci intenzivnog rada i učenja, pokušati ostvariti što veći uspjeh, međusobno graditi odnos te jedna od druge učiti o novim iskustvima i izazovima.

U ulozi mentorica našle su se neke od trenutno najuspješnijih poslovnih žena u Hrvatskoj, a svojim bogatim iskustvom pokušat će kandidatkinjama pružiti potporu kako bi i same unaprijedile karijeru i postigle uspjeh.

Mlade talentirane žene, koje su se svojom marljivošću izdvojile u procesu odabira, sudjelovat će u četvrtom izdanju hvalevrijednog i poznatog projekta pod nazivom Mentorstvo kao oblik networkinga među ženama koji se s nestrpljenjem očekuje svake godine, a koji Zaposlena provodi u suradnji s Večernjim listom.

Glavni cilj projekta je povezivanje žena, njihova međusobna potpora, uvažavanje i suradnja, a na kraju nerijetko i izgradnja posebnog odnosa, pa čak i prijateljstva. Njime je podignuta svijest o važnosti mentoriranja i podrške žena sa svrhom učenja i napredovanja u poslovnom svijetu.

U posljednje tri godine otkako je projekt aktivan, njegovim dijelom bile su brojne uspješne poslovne žene koje su svojim znanjem i dugogodišnjim iskustvom u pojedinim sferama poslovanja pomogle mladim ženama na početku ili na prekretnici karijere kako bi postigle svoje ciljeve i nastavile i dalje napredovati.

Ovogodišnje mentorice nastavit će uspješan put svojih prethodnica i pokušati pomoći ovogodišnjim kandidatkinjama na putu do uspjeha.

Budući da svake godine projekt zainteresira brojne žene, tako je ove godine postignut rekordan interes te samim time za nas i težak zadatak – trebalo je odabrati samo njih 16.

U konačnici, odluka je morala biti donesena, a ovogodišnje kandidatkinje uspješne su, hrabre i perspektivne mlade žene koje će uz ovaj projekt nastaviti rasti te pokušati primijeniti iskustva i savjete uspješnih mentorica.

Iz prve ruke dobit će jasne, praktične i primjenjive savjete kako voditi tvrtku, organizirati posao i sami tim te kako uspješno postaviti prioritete među brojnim poslovnim zadacima i planovima. Na kraju, ne i ono manje bitno, znati kako kroz poslovanje koračati uzdignute glave, uz dozu zdravog samopouzdanja te kako se fokusirati na ono bitno.

Parovi mentorica i kandidatkinja nalazit će se sljedećih pola godina prema svom dogovoru te jednom mjesečno pričati o smjernicama za daljnji poslovni i osobni rast i napredak.

Imena i prezimena odabranih kandidatkinja možete pronaći na stranicama Večernjeg lista.

Čestitamo svim kandidatkinjama! Veselimo se druženju u sljedećih šest mjeseci, ali i novim izazovima i neizostavnim napretkom u njihovim karijerama!

Foto: Humphrey Muleba / Unsplash

Nastavite čitati