Prijavi se na "Mentorstvo kao oblik networkinga među ženama" i preokreni smjer svoje karijere
Sadržaj portala
ana-gruden

Prijavi se na “Mentorstvo kao oblik networkinga među ženama” i preokreni smjer svoje karijere

Ovim projektom želimo osvijestiti važnost mentorstva za mlade poslovne žene kojima je potrebna pomoć u karijeri – ističe Ana Gruden

“Ako želiš ići brzo, koračaj sam, ako želiš stići daleko, koračaj s nekim”. Rečenica je to koja se pripisuje afričkoj narodnoj izreci, a izgovorio ju je Senator Cory Booker iz New Jerseya.

Rečenica je to koju se vrlo često koristi i kada se govori o mentorstvu. Naime, mentorstvo je profesionalni alat za koji je potrebno dvoje ljudi i o kojem se sve više govori i kojeg se sve više promovira u poslovnoj zajednici, i to ne bez valjanog razloga.

“Mentorstvo služi da bi se postojeća znanja, vještine i iskustva mentora (is)koristila te transferirala na mentije kojima svega toga manjka, a sve radi njihova napretka u karijeri. Iz tog razloga, već četvrtu godinu zaredom, časopis Zaposlena i Večernji list organiziraju projekt pod nazivom “Mentorstvo kao oblik networkinga među ženama”. Ovim projektom želimo osvijestiti važnost mentorstva za mlade poslovne žene kojima je potrebna pomoć u karijeri. Ono što govori u prilog potrebi ovakvog jednog programa jest činjenica da svake godine broj prijava raste pa se tako na prošlogodišnji ciklus mentorstva prijavilo više 130 žena”,– pojasnila je Ana Gruden, urednica časopisa Zaposlena.

Razvoj poslovnih vještina

I ove godine pozivamo sve žene koje smatraju da im je potrebna pomoć u razvoju njihovih poslovnih vještina, da se prijave u ovaj projekt, a to mogu učiniti od 6. 1. sve do 16.1. u ponoć.

Bilo da se radi o poduzetnici ili o ženi koja radi u nekom sustavu, javnom ili privatnom, mentorstvo će im sigurno biti od velike koristi. Tako će se na jednom mjestu okupiti poslovne žene koje će kroz šest mjeseci biti mentorice ženama koje tek kreću u osvajanje poslovnih izazova ili se nalaze na poslovnoj prekretnici.

“Važno je poslati poruku mladim ženama da u svakom trenutku postoji netko od koga mogu nešto naučiti, ali i to da u svakom trenutku postoji i netko koga one mogu nešto naučiti.”

“Na temelju prijavnica i intervjua uživo, odabrat će se prikladne kandidatkinje koje će se priključiti u ovaj program te će svakoj od njih biti dodijeljena iskusna poslovna žena. Tako će se kreirati mentorski parovi koji će se sastajati i izmjenjivati različita iskustva i tako dobivati daljnje smjernice za razvoj. Također, stječu se nova poznanstva koja mogu imati odličan utisak na daljnji razvoj karijere, stvaraju se nove prilike za suradnju te se time dobivaju novi uvidi, znanja i ohrabrenje koje je potrebno većini žena kod preuzimanja liderskih uloga u poslovnom životu. Program traje od veljače do lipnja 2022. te se planiraju sastanci jedan na jedan jednom mjesečno”,- pojašnjava Gruden.

Navodi i kako je u cijelom projektu ključan odnos između tih 15 mentorskih parova. Odnos mentora i mentorirane osobe mora se temeljiti na povjerenju i poštovanju, a njegova uspješnost ovisit će o podudarnosti mentorskog para, njihovom raspoloživom vremenu i obostranom interesu.

Zato je važno poslati poruku mladim ženama da u svakom trenutku postoji netko od koga mogu nešto naučiti, ali i to da u svakom trenutku postoji i netko koga one mogu nešto naučiti.

Veliki uspjeh projekta

“U ova dosadašnja tri ciklusa koji su trajali po šest mjeseci mislim da smo puno napravili za promociju mentorstva općenito, a onda posebno mentorstva za žene. Osim samog mentorskog odnosa, ovaj program ima još dvije dodatne dimenzije, a to je ona edukativna – našim smo mentoricama i mentijkama kroz tih šest mjeseci omogućili sjajna predavanja kroz koja su mogle jako puno naučiti, te dimenzija povezivanja ili tzv. networkinga. Dakle, i one mentijke koje možda nisu, kroz ovaj program, pronašle svoju “savršenu” mentoricu, mogle su mnogo naučiti, ali i povezati se s ostalim mentoricama i mentijkama”, – zaključila je sugovornica.

O kvaliteti projekta govore odabrane mentorice, pa će tako u ovom ciklusu odabrane mentijke biti u prilici surađivati sa sljedećim mentoricama:

Prijava na projekt Mentorstvo među ženama

Ovaj projekt je izvanredna prilika za sve žene koje žele unaprijediti svoju poslovnu karijeru. Prijaviti se mogu sve žene koje smatraju da im je potrebna mentorica. Uvjet je samo da su radno aktivne.

Ne propustite biti dijelom ovog jedinstvenog projekta te ostvarite svoje ciljeve brže i kvalitetnije uz potporu poslovno afirmiranih žena.

Prijavite se, učite od uspješnih poslovnih žena i tako postanite dio ovog projekta te u poslovnu budućnost krenite spremnije nego ikad.

Prijave su otvorene od 6. do 16. siječnja, a prijaviti se možete – ovdje.

Foto: Emica Elveđi / Pixell