Mostar summer fest - nepodijeljenost i dobra vibra - Zaposlena.hr
Sadržaj portala
bajaga

Mostar summer fest – nepodijeljenost i dobra vibra

Mostar summer fest, festival urbane glazbe, održan je od 29. do 1.7.2023. i doista nije iznevjerio očekivanja. “Mostar svakako nije podijeljen grad u to vjeruju samo oni koji tu ne žive. Ne zanima nas politika niti politikanstvo nego dobra muzika i zabava”, riječi su organizatora festa.

Kako se dugo nosi s tim atributom koji nose brojni bosansko hercegovački gradovi, podijeljen, separiran, opasan i tako dalje dojma sam nakon tri dana provedena tamo da u to vjeruju samo pravi trablmejkeri. Normalni dobronamjerni ljudi prelaze s jedne strane na drugu i doista ne žive tu takozvanu podijeljenost.

Mostar je kako mi reče netko i najgejfrendli grad u BiH, jer sva muška imena u umanjenicama se pretvaraju u ženska , pa je tako Dragan Draga, Mario Mara a Ivan Iva. Nije li to dokaz za sredinu koja je neopterećena i gromoglasno pozitivna. Na Starom mostu i dalje kao i u vrijeme  stare države vlada neopisiva gužva, sad su in selfiji a ne više toliko laste koje skaču hrabri mladci s istog. Neretva, najledenija rijeka na Balkanu ili možda svijetu nije baš za kupanje nego samo za kvašenje stopala.

U Mostaru možete od hrane probati sve što vas zanima od poznatih mućkalica, divnog goveđeg pršuta, mladog sira i slavnih uštipaka. Sve to izneseno u poznatom restoranu Radobolja u kojem vlada gotovo toskanska atmosfera čini vrućkaste noći laganima i opuštenima usprkos najezdi komaraca. No tu je slavni Autan.

Da se vratimo na Mostar summer fest. Organizatori su se zaista potrudili osigurati najjača imena regije pa je tako scenom prve večeri zavladao domaći Zoster dok publika od ekstaze nije pala u nesvijest. Iste večeri nastupio je i prekaljeni reper Krešo Bengalka ali i bend Brkovi.

zoster

Druge večeri atmosferu je podigao Bajaga, već dobro poznat publici ovih prostora a ekstazu sam ja lično doživjela izvedbom velikog mu hita Zažmuri.

Nakon njega na stejdž su stigle Eurosong zvijezde Let 3 bez posebnih velikih pompi i prđenja iz guzice, momci su ipak malo odrasli. Sjajan set bio je naglašen hitovima Vjeran pas, Sedmi kontinentio ali i modernim trash singlom Šč.

let-3

No, po meni zvijezda večeri bio je poznati hrvatski reper Vojko V koji se uz TBF prometnuo u najvećeg i najtemeljitijeg kroničara jednog vremena. Našeg vremena.

Treća noć nije obećavala samo iz jednog razloga, natmurilo se nebo nad Mostarom pa čak ni laste nisu skakale u hladnu Neretvu. Ipak mostarska i okolna publika došla iz vjerujem cijele BiH (na kraju je broj posjetitelja iznosio oko 10 000 ljudi) podržati bluz legendu ovih prostora Gorana Bareta koji je u delirij bacio mnogobrojne fanove usprkos kišici.

bare-majke

Urban i 4 unatoč najavi nisu nastupili zbog bolesti člana benda i prava je to šteta jer Urban je nakon punjenja zagrebačke Arene vjerojatno na vrhuncu slave.

Fest su zatvorili neprikosnoveni Krankšvester a publika je sklopila kišobrane jer se kiša smilovala Mostaru.

Turbo zabava, opuštenost koja vlada iz svake pore i bore Mostarlija, frendli touch i pokoji oblak, Mostar veselim ti se u jednom od sljedećih susreta. Čestitke organizatoru!

Autor: Ivana Perić, Foto: Mostar summer fest