Nastavlja se edukacija Leran2Be - Zaposlena.hr
Sadržaj portala
jasna-golubic-learn-2-be

Nastavlja se edukacija Leran2Be

Edukacija Learn2be ili “Nauči da budeš” ušla je u svoj drugi tjedan predavanja. Provode ju tvrtka Zaposlena d.o.o. iz Zagreba kao nositelj projekta i Associazione Eurokom, neprofitna lokalna razvojna agencija iz Italije kao partner.

Prvo ovotjedno predavanje održala je Jasna Golubić, sutkinja Trgovačkog suda u Zagrebu. Tema predavanja bili su Zakoni o ravnopravnosti spolova, o radu i o diskriminaciji, te sudska praksa u slučajevima rodne diskriminacije na radnom mjestu. Dakle, osim teorijskog dijela s vrlo primjenjivim savjetima za prijavu slučajeva nadležnim sudovima i razjašnjenjem sudskih procedura, na predavanju su predstavljeni stvarni slučajevi koji su nedavno dobili svoje presude.

Iduće predavanje održala je Nataša Novaković, direktorica za ESG-a, na temu aktivnosti HUP-a u osnaživanju žena na tržištu rada. Iznijela je mnoštvo relevantnih statistika o položaju žena na tržištu rada u Republici Hrvatskoj te podijelila neke osobne utiske o karijernom putu koje je stekla kroz godine.

Cilj ovog programa stjecanja kompetencija o rodnoj ravnopravnosti na tržištu rada je ojačati kompetencije žena koje se nalaze na tržištu rada. Namjera mu je razvijanje znanja i vještina kojima će se žene, osnažiti u području rodne ravnopravnosti kako bile radno konkurentnije i spremnije na izazove koje pruža tržište rada.

projekt-learn-2-be

Nastavite čitati