Započeo peti ciklus mentorstva za žene
Sadržaj portala
mentorstvo-publika-u-esplanadi-2023

Započeo peti ciklus mentorstva za žene

Projekt Mentorstvo kao oblik networkinga među ženama ušao je u peti ciklus djelovanja, a otvorio ga je susret mentorica i mentijki u hotelu Esplanade

Piše: Kristina Vrdoljak
Fotografije: Pixsell/Slavko Midžor

U uvodnom dijelu događanja Ana Gruden, urednica časopisa Zaposlena, umirila je očekivanja okupljenih otkrivši tijek programa te obveze obiju strana u uspješnom mentorskom odnosu, pritom se posebno osvrnuvši na način komunikacije. Međutim, naglasila je kako ne postoji definirani cilj koji se mora ispuniti za vrijeme trajanja projekta, već da je cilj prenošenje znanja i iskustva koje će mentijkama pomoći da napreduju na svom poslovnom i osobnom putu.

mentorstvo-ana-gruden

 

Sve to dodatno je pojasnila dugogodišnja menadžerica u ICT industriji Snježana Bahtijari koja je dosad bila mentorica u svakoj godini projekta te se ovog puta odlučila na mentoriranje čak triju mentijki. Bahtijari je posebno istaknula važnost napuštanja ideje idealnog odnosa i prihvaćanja onog izgrađenog na uzajamnom povjerenju.

mentorstvo-snjezana-bahtijari

mentorstvo-esplanada

Menadžerica Laura Orlić, jedna od mentorica u projektu, podijelila je svoje iskustvo s jednog drugačijeg mentorskog projekta koji se odvija u Španjolskoj, a namijenjen je ženama poduzetnicama. Time je zapravo bacila bubicu u uho okupljenima kako postoji još načina da se nastavi s razvijanjem mentorskih odnosa i nakon završetka ovoga programa.

mentorstvo-2023

Sve mentijke su imale priliku predstaviti se i izreći svoj razlog pristupanju projektu, a ono što se istaknulo kao zajednička osobina bila je otvorenost za promjene i želja za napretkom. Svidjela im se i ideja “mentijka traži mentijku”, gdje svaka od sudionica može odabrati jednu osobu kojoj će prenijeti znanje koje je stekla za trajanja projekta.

Mentorski parovi ove godine su: Snježana Bahtijari i Nina Mimica, Anja Hudolin te Ksenija Banović, Marina Čulić Fischer i Petra Rogelj Jakopanec, Marica Dusper i Andrea Stepić, Gea Kariž i Martina Markov, Daria Skansi i Nataša Uchytil, Nina Butić Ivanković i Nikolina Bazina, Viktorija Zadro Huml i Tamara Šmidlehner, Sanja Petek Mujačić i Anđelka Hajdek, Laura Orlić i Ana Bunčić, Stella Nišević i Nevena Feliks Holjevac, Vesna Kukić Lončarić i Atina Koljevina, Marija Kalinić i Valentina Bukal, Synthia Dodig i Nebal Allhalak, Adrijana Vinter i Iris Barbarić, te Marina Parić i Ivana Dedić.

Sve do listopada, mentorski će se parovi nalaziti svojim tempom, a ovakvi grupni susreti održavat će se jednom mjesečno.

mentorstvo-publika-esplanada

Nastavite čitati