Projekt Mentorstvo i u online izdanju - Zaposlena.hr
Sadržaj portala

Projekt Mentorstvo i u online izdanju

Piše: Ana Abrahamsberg

Časopis Zaposlena i Večernji list nastavljaju s projektom “Mentorstvo kao oblik networkinga među ženama”, kako bi se ohrabrile mlade poduzetnice da iskoriste sve dobrobiti mentoriranja, prilike za profesionalni razvoj i poslovne suradnje. Riječ je o 16 uspješnih poslovnih žena koje kao mentorice usmjeravaju 16 odabranih kandidatkinja (mentijki) koje žele usavršiti svoje znanje i vještine. Iako mentorski parovi stalno komuniciraju i rade na ostvarenju ciljeva, prilike za susret i nemaju jer trenutačna situacija to ne dozvoljava. Ipak, dokazale su da prepreke za njih ne postoje i drugi susret svih mentorskih parova organizirale putem Zoom aplikacije kako bi mogle izmijeniti dosadašnja iskustva, razgovarati o poslovnim izazovima, nuditi smjernice za daljnji osobni i poslovni rast i razvoj.

Puno ideja i smjerova za dalje

– Riječ je o projektu koji je iznimno zanimljiv i tražen, a koliko je taj podatak istinit pokazalo se i u ovim teškim uvjetima, kad je potreba za mentorstvom još više došla do izražaja. Naime, mentijke koje su tražile potporu i mentorstvo za sebe kroz naš program, danas možda trebaju tu potporu više nego ikada. Mnoge su se, zbog potresa ili epidemije, našle u nezgodnim situacijama i potrebna im je sva pomoć. Baš je iz tog razloga ovo jedan od onih projekata koji u ovim okolnostima mogu pokazati svoju punu vrijednost. Pokazali smo i ovim susretom da se mentorstvo ne mora odvijati u fizičkom kontaktu, nego se može odvijati putem Zooma, telefona, Skypea ili sl. platformi – izjavila je voditeljica projekta Ana Gruden te dodala kako mentorski parovi unatoč okolnostima i dalje rade svojom dinamikom.

– Od prvog susreta krenule smo jako ambiciozno, puno se ideja rodilo i smjerova u kojima želimo ići dalje. Zbog okolnosti malo se usporio dijalog, ali sigurno nastavljamo dalje s ozbiljnim poslom. Divim se svojoj mentijki Valeriji, kao i svim poduzetnicima koje se uspješno bore sa svim izazovima na koje danas nailaze. Smatram da je odradila lavovski posao. Kako Valerija i ja profesionalno ne radimo u istom području, i meni je izazov promatrati situacije kroz koje ona prolazi i razmišljati kako ja mogu naučeno implementirati u svoju poslovnu svakodnevicu – objasnila je Barbara Majcen, direktorica Pravnih poslova Plive za CEE i SEE.

Napredak je neminovan

Mentijka Valerija Blašković, kao i sve sudionice, oduševljena je svojom mentoricom.

– Od prvog susreta jasno mi je da smo odličan par, moju mentoricu krasi miran stav i želja da napredujem. Postavlja mi puno pitanja, ali i pokazuje iskren interes za moje probleme. Želja da mi pomogne jasno daje do znanja da je napredak neminovan. Za sve je poduzetnike ovo razdoblje iznimno teško, svima ponestaje snage i volje, ali mi smo tu jedna za drugu i idemo dalje.

Nastavite čitati