Europski parlament održava Tjedan ravnopravnosti spolova
Sadržaj portala
europski-tjedan-jednakosti-zena-koja-gleda-kroz-maramu

Europski parlament održava Tjedan ravnopravnosti spolova

Tijekom posljednjeg tjedna listopada, u razdoblju od 23. do 29. listopada 2023. godine, Europski parlament održat će četvrti Europski tjedan ravnopravnosti spolova.

Nakon što je uspješno održan u listopadu 2020., 2021. i 2022., Europski parlament nastavlja s obilježavanjem ove hvalevrijedne inicijative kako bi podržao žene u području zakonodavstva.

Od posljednjeg izdanja Europskog tjedna ravnopravnosti spolova, usvojeni su važni zakoni: više žena uključeno je u upravama, radi se na jednakim plaćama žena i muškaraca, kao i pristupanje EU-a Istanbulskoj konvenciji.

No, iako postoji napredak u ovom polju, postoji još mnogo toga što treba učiniti. Stoga je ovogodišnja tema u fokusu “Ravnopravnost spolova: Što je sljedeće?”. Sagledat će se što se do sada postiglo i što još treba učiniti.

Tijekom održavanja Tjedna ravnopravnosti spolova mnoga državna tijela održat će događaje koji se bave pitanjima ravnopravnosti spolova iz područja njihove nadležnosti.

Podizanje vidljivosti rodne ravnopravnosti naglasit će se i dijeljenjem informacija putem društvenih mreža s oznakom #EPGenderEqualityWeek.

U 2022. godini inicijativa je imala doseg na oko 2,5 milijuna ljudi, šireći važnost ove teme i stvarajući svijest o njoj. Ove godine, s nadolazećim europskim izborima 2024., cilj je doprijeti do još šire publike.

Na službenim stranicama provjerite program Tjedna ravnopravnosti spolova koji se redovito ažurira, a koji sadrži popis raznih događaja koji se održavaju u Parlamentu i drugim institucijama, tijelima, agencijama ili kod drugih partnera EU.

Foto: Alexandru Zdrobău /Unsplash