Nominacije za Izbor za Ženu godine 2022.
Sadržaj portala
nominacije-za-izbor-za-zenu-godine-2022

Nominacije za Izbor za Ženu godine 2022.

Jedan od projekata na koje je Zaposlena – časopis za uspješnu ženu najponosnija sigurno je projekt Izbor za Ženu godine koji se odvija od 1995. godine. Gotovo su tri desetljeća prošla od održavanja prvog Izbora, a tijekom svih tih godina cilj nam je jedno – da se kroz spomenutu manifestaciju slave uspješne žene koje su svojim doprinosom obilježile prethodnu godinu te se potakne rodna ravnopravnost u društvu.

Kao i svake godine, s nestrpljenjem iščekujemo ovogodišnji Izbor koji će se održati polovicom srpnja u zagrebačkom hotelu Esplanade, a koji će, sigurni smo, ponovno okupiti žene od kojih ćemo puno toga naučiti i koje će nam svima biti inspiracija u daljnjoj karijeri.

Svake godine Izbor za Ženu godine pod povećalom je javnosti te medijski popraćen, a upravo zbog toga želimo predstaviti uspješne poslovne žene koje mijenjaju društvo, ruše rodno uvjetovane granice, koje se ne boje izazova i koje uz sve nedaće s kojima se žene i dalje bore, prevladavaju prepreke i rade na svom profesionalnom rastu i razvoju.

Stoga, s veseljem otvaramo ovogodišnje nominacije koje će trajati do 18. lipnja. Želite li da se čuje za ženu kojoj se divite, koja je ostavila trag u društvu, koja mijenja stereotipe i pomiče granice? Sada je pravo vrijeme da je upoznate s nama! Predstavite nam je i nominirajte, a stručni žiri odabrat će nekoliko onih najistaknutijih koje ćemo objaviti netom prije samog Izbora.

Kako nominirati ženu za Izbor Žene godine?

Nominacije za Izbor za Ženu godine možete poslati jednostavnim klikom na Google formu gdje ćete uz samo nekoliko koraka moći nominirati ženu koja vas je inspirirala i koja je ostavila trag u vašim životima.

Prošlogodišnju titulu Žene godine 2021. u uskoj konkurenciji od pet žena odnijela je prof. dr. sc. Romana Matanovac Vučković, izvanredna profesorica na Katedri za građansko pravo Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i voditeljica poslijediplomskog interdisciplinarnog specijalističkog studija Intelektualno vlasništvo, koja predaje i na Muzičkoj akademiji te Akademiji dramskih umjetnosti. Također, prva je žena na čelu Hrvatskog glazbenog zavoda, voditeljica je radne skupine za izradu Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima te savjetnica ministrice Nine Obuljen Koržinek.

A tko će biti ovogodišnja Žena godine možete odlučiti upravo vi. Sa željom da se glas žena u budućnosti čuje jače te da ravnopravnost spolova bude nešto uobičajeno u društvu, pozdravljamo još jedan Izbor za Ženu godine koji će, sasvim smo sigurni, okupiti uspješne žene koje ostavljaju trag u domaćoj i međunarodnoj povijesti.

Foto: Canva