Posjet Večernjem listu u šestom ciklusu Mentorstva - Zaposlena.hr
Sadržaj portala
posjet-vecernjem-listu

Posjet Večernjem listu u šestom ciklusu Mentorstva

Mentorice i mentijke šestog ciklusa projekta “Mentorstvo kao oblik networkinga među ženama” u lijepom su se broju odazvale pozivu Ivane Krajinović, izvršne direktorice Večernjeg lista

Časopis Zaposlena u suradnji s Večernjim listom organizira ovaj uspješan projekt već šestu godinu zaredom s ciljem dijeljenja znanja i iskustva te povezivanja između uspješnih mentorica i perspektivnih mentijki. Ivana Krajinović je još na prvom zajedničkom sastanku u projektu izrazila želju da pokaže zainteresiranima kako izgleda i radi redakcija Večernjeg lista.

vecernji-list-redakcija

U redakciji su svi pokazali kako su mentorice i mentijke dobrodošle, dočekane su uz kavu i slastice i pokoju riječ o Večernjem, njegovoj povijesti i načinu rada.

Zatim je slijedila tura po redakciji koju je započeo glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić.

urednik-vecernjeg-lista-obilazak

Pokazao je mentoricama i mentijkama odjele, ukratko objasnio tko što radi, u kojem studiju snimaju važne događaje i otkrio koja mu je naslovnica Večernjeg do sada najdraža.

naslovnica-vecernji-list

Ivana Krajinović je pričala o digitalnoj tranziciji, Tik Toku, mirenju razlika između mlađe i starije generacije, te o drugim preprekama, ali i privatnosti i istinitosti kada su u pitanju priče njihovih novinara, odgovorila je i na sva pitanja koja su imale prisutne te na kraju podijelila lijepe poklone.

mentorice-i-mentijke-u-vecernjem

Također, Krajinović je posebno istaknula kako tema rodne ravnopravnosti kod njih nije tema za diskusiju, naime, osvrnula se na brojke koje pokazuju kako je više od pedeset posto žena na top menadžment pozicijama u Večernjem listu.

Mentorice i mentijke složile su se kako je ovaj posjet bio iznimno zanimljiv, saznale su puno novih i zanimljivih stvari i zabavile se uz ugodno žensko društvo. S uzbuđenjem iščekuju iduće druženje.

Nastavite čitati