Održan treći sastanak šestog ciklusa Mentorstva
Sadržaj portala
sesti-ciklus-mentorstva

Održan treći sastanak šestog ciklusa Mentorstva

Trećim sastankom došli smo na pola puta u projektu “Mentorstvo kao oblik networkinga među ženama”. Vrijeme brzo prolazi, zato se trudimo mentoricama i mentijkama ponuditi što više sadržaja koji će im koristiti u njihovom daljnjem razvoju.

Ovaj sastanak obilježila je radionica Dijane Zorić, diplomirane povjesničarke umjetnosti i profesorice talijanskog jezika i književnosti, licencirane turističke vodičice i interpretatorice baštine te specijalistice za storytelling i vanjsku komunikaciju. Suvlasnica je i supokretačica StoryLaba, prvog edukacijskog storytelling centra u Hrvatskoj. Prije same radionice približila nam je što sve rade u sklopu centra.

dijana-zoric

Tijekom radionice nikome nije promaklo da Zorić ima puno iskustva u ovakvim stvarima. Cijelo je vrijeme držala pažnju svojim pričama, objasnila je što je storytelling i storyteller, povijest ove prakse, što je bitno kada se priča te pružila konkretan primjer kako je napravljena priča za obljetnicu jednog njihovog klijenta.

dijana-zoric-I

Nakon nje, došao je red na mentorice i mentijke. Spojile su se u parove i kroz desetak minuta trebale osmisliti kako bi se nekome predstavile kroz pitanja: tko sam?, što točno radim?/koji problem rješavam?, zašto radim?, za koga radim? (ciljana publika) te kako to radim? Za predstavljanje su se javile dvije hrabre mentijke, Stela Morović i Ivana Vitovski koje su nam u nekoliko minuta, kroz priču, odgovorile na ovih nekoliko pitanja.

Osim zanimljive radionice, sastanak je obilježilo i prisustvo dviju veleposlanica: veleposlanice SAD-a Nathalie Rayes koju su mentorice i mentijke imale priliku upoznati na prošlom sastanku kada se projektu pridružila kao mentorica i kanadske veleposlanice, Jessice Blitt, koja je došla pružiti podrška projektu s obzirom na to da Veleposlanstvo Kanade podupire projekt već četvrtu godinu zaredom.

Blitt je izjavila: “Sjajno je vidjeti mentorice i mentijke na jednom mjestu. Mi u veleposlanstvu čvrsto vjerujemo u projekt mentorstva Zaposlene, zato što je budućnost našeg društva međusobno pomaganje i podupiranje te vjerovanje da žene mogu ostvariti svoje ciljeve.”

mentorstvo-II

Kako to inače bude, u dobrom društvu vrijeme je proletjelo, mentijke, ali i mentorice naučile su nešto novo, a za sljedeći sastanak pripremamo opet nešto zanimljivo i korisno.

ana-gruden

sastanak-mentorstvo

mentorice-i-mentijke

mentorstvo-I

mentorstvo-III

mentorstvo-IV

mentorstvo-V

mentorice

mentorice-I

mentorice-II

mentorice-III