Dan crvenih haljina - podizanje svijesti o moždanom udaru žena
Sadržaj portala
zena-s-crvenim

Pridružite se besplatnim neurološkim pregledima i obilježite Dan crvenih haljina

Prvi petak u veljači obilježava se Dan crvenih haljina, javnozdravstvena kampanja kojom se podiže svijest o specifičnostima moždanog udara u žena. Žene imaju dodatne, specifične rizike nastanka moždanog udara koji su nedovoljno prepoznati.

Stoga, pridružite se javnozdravstvenoj akciji u srijedu, 31. siječnja 2024. godine u 11:30 sati na Cvjetnom trgu kada se organiziraju besplatni neurološki pregledi i donatorski buvljak prilikom kojeg će se skupljati sredstva za Hrvatski savez za intervencije pomoću konja, u sklopu kojeg djeluju udruge koje se bave terapijama konjima za djecu s posebnim potrebama i osobe s invaliditetom.

besplatni-preventivni-neuroloski-pregledi-dan-crvenih-haljinaJeste li znali?

Jedna od pet žena doživjet će moždani udar, a jedna od tri koje ga dožive preminut će od posljedica.

dan-crvenih-haljina

simptomi-mozdanog-udara-kod-zena

Nažalost, mnoge žene koje prežive moždani udar suočavaju se s invaliditetom kao posljedicom bolesti. No, ovu statistiku možemo promijeniti i to jedino prevencijom – jer više od 80 % moždanih udara uspješno se sprječava pravovremenim djelovanjem na čimbenike rizika i promjenom načina života.

Prvi petak u veljači odjenite nešto crveno i objavite na društvenim mrežama uz hashtag #nosicrveno te tako podržite ovu međunarodnu kampanju.

Foto: Stephany Lorena / Unsplash

Nastavite čitati