Ronnefeldt slavi svoju 200. obljetnicu - Zaposlena.hr
Sadržaj portala
Banner_GreenDream_1560x485

Ronnefeldt slavi svoju 200. obljetnicu

Pripremite se pridružiti nam se na povijesnom putovanju obiteljske tvrtke za proizvodnju i trgovinu čajem – od njezina osnivanja 1823. godine do danas, ali i u sljedećih 200 godina.

Johann Tobias Ronnefeldt je između 1810. i 1814. završio četverogodišnju pripravničku praksu i kao asistent u poznatom frankfurtskom trgovačkom poduzeću Johann Christian Mühl. Godine 1815. proširio je svoje znanje u stranim trgovačkim centrima i počeo raditi za veliku rotterdamsku trgovinu mješovitom robom. Ovdje je razvio čvrstu mrežu odnosa i upoznao se s uvozom i izvozom robe, što ga je nadahnulo da se uspostavi kao samozaposleni uvoznik u svom rodnom gradu Frankfurtu na Majni 1823.

2597_476_303__zeitreise_x

Dugoročno razmišljanje, odluke usmjerene na budućnost i osobni odnosi s partnerima i kupcima – to su odlike obiteljskog poduzeća. Friederike Ronnefeldt je to znala kada je 1845. godine preuzela trgovinu čajem od svog pokojnog supruga. Isto su znali i njezini sinovi i svi njihovi nasljednici – sve do danas.

Female-business_600x600

Friederike Ronnefeldt, supruga osnivača Johanna Tobiasa Ronnefeldta, imala je petero djece, brinula se za njihovo školovanje i kućanstvo te je rano ostala udovica. Nakon smrti svog supruga, vodila je tada još mladu tvrtku Ronnefeldt u uspješnu budućnost, što se može vidjeti danas, 200 godina kasnije. Friederike Ronnefeldt bila je tako jedna od prvih žena izvršnih direktorica u povijesti.

family-business_600x600

Herwarth Westphal, unuk Carla Rudolfa i Emme Ronnefeldt, rođen je u Šangaju 1922. Obitelj njegova oca bila je već pet generacija zastupljena u Kini sa svojom tvrtkom za trgovinu čajem. Herwarthovi roditelji radili su u zajedničkom pothvatu s tvrtkom King & Ramsay. Povijesne fotografije ovog partnerstva pokazuju kako su čajane izgledale u to vrijeme. Na ovoj slici možete vidjeti gospodina Kinga uz najstarijeg ‘majstora čaja’ u Hankou, jednom od najvažnijih centara trgovine čajem u to vrijeme.

Collaboration_600x600

Od pamtivijeka se čaj u Europu prevozio preko mora trgovačkim brodovima. U novije vrijeme ipak postoji iznimka; prva berba Darjeelinga, koja je osjetljiva na aromu, obično se prevozi zrakom. Od 2021. više se Ronnefeldt čaj ne prevozimo zračnim putem. Ovo je primjer odluka usmjerenih budućnosti koje igraju važnu ulogu kada je riječ o borbi protiv klimatskih promjena i očuvanju prirode.

Containerschiffe_600x600

Čaj sa sobom nosi stoljetnu tradiciju, različite kulture i obećavajuću budućnost. Ono što se u početku slavilo sa stilom u europskim čajnim vrtovima i čajankama, danas uživaju sladokusci u privatnim okruženjima i luksuznim međunarodnim restoranima. Umjesto sommeliera, za stol dolazi majstor čaja; umjesto vinske karte predstavlja se izvrsna čajna karta.

Danksagung1_800x890

Kao dinamičnoj tvrtki, važno nam je ići u korak s vremenom i predviđati trenutne izazove – održivo i odgovorno. Naš fokus je uvijek na uživanju u posebnom napitku u skladu s prirodom i našim vrijednostima.

Ponosno predstavljamo novi, 100% prirodni čajni užitak iz Ronnefeldta! Težimo ponudi vrhunske kvalitete u skladu s prirodom i okolišem. Stoga spajamo tradicionalne i trendovske sastave čajeva koji sadrže najfinije sastojke s osjećajem odgovornosti za naš ekosustav.

Naš je cilj činiti dobro okolišu i svesti opterećenje uzrokovano našim proizvodima na minimum ili čak, ako je moguće, na nulu. Stoga smo razvili 100% kao naš prvi asortiman proizvoda koji je potpuno organski i veganski, kao i 100% biorazgradiv ili reciklirajući ili oboje.

Rezultat nije samo izuzetan užitak u čaju kao kod bilo kojeg čaja iz Ronnefeldta, već i mirno stanje uma znajući da ispunjavamo svoje težnje. Uvjerite se sami. Doživite čisti užitak mirne savjesti!

cajevi

Otkrijte dvanaest varijanti besprijekornog uživanja u organskom čaju. Sastojci koji se koriste za naše 100% čajeve siju se, njeguju, zalijevaju i beru u vrtovima koji su certificirani organski. Svaka varijanta prava je poslastica za sva osjetila, od tradicionalnih varijanti čaja poput engleskog doručka do voćne infuzije sa sočnom papajom.

Kvalitetan čaj karakteriziraju fini okusi. Ali čaj ubrzo gubi svoje višestruke okuse ako je izložen kisiku ili vlazi. Potrebna je posebna zaštita okusa kako bi se sačuvale te raznolike nijanse. Kada su u pitanju najfinije sorte čaja, korištena ambalaža stoga ima ključnu ulogu.

Dodatno smo svjesni svoje odgovornosti prema prirodi i okolišu. Stoga smo odabrali biorazgradive i reciklirajuće materijale izrađene od obnovljivih izvora za našu 100% liniju proizvoda – za sve od kutije proizvoda i vrećice za zaštitu okusa do vrećice čaja.

KONTAKTI:
Ribili d.o.o. • Svetog Jurja 18 • 51000 Rijeka • +385 51 273 758 • ribili@ribili.hr • www.ribili.hr