Tena Štivičić postala je ravnateljica drame zagrebačkog HNK - Zaposlena.hr
Sadržaj portala
tena-stivicic

Tena Štivičić postala je ravnateljica drame zagrebačkog HNK

Nova ravnateljica Drame zagrebačkog HNK je Tena Štivičić, višestruko nagrađivana spisateljica i dramaturginja. Vijest je pomalo iznenadila mnoge jer je, dosadašnja ravnateljica, Nenni Delmestre iznenada objavila da se zbog osobnih razloga povlači sa spomenute funkcije. Tena će s radom u kazalištu započeti 10. lipnja 2024. godine.

Intendantica HNK-a, Iva Hraste Sočo, izjavila je kako joj je čast što je Tena prihvatila njezin poziv i vjeruje da će u budućnosti postizati mnogobrojne uspjehe u vođenju dramskog ansambla, a uz klasični repertoar ostvarivati i inovativne dramske projekte i originalne produkcije.

Tena je sa zadovoljstvom prihvatila poziv Ive Hraste Sočo te s nestrpljenjem očekuje preuzimanje dužnosti ravnateljice drame u zagrebačkom HNK-u. Istaknula je kako se želi posvetiti stvaranju poticajnog okruženja za sve članove i suradnike te s veseljem očekuje nove izazove i uspjehe.

Izrazito smo ponosni i čestitamo Teni Štivičić te joj želimo puno uspjeha u budućem radu. Naime, Tena je ujedno i kolumnistica časopisa Zaposlena već više od dvadeset godina. Njezine inspirativne i ponekad provokativne kolumne koje često zadiru u samu srž problematike javnog života ili one u kojima dijeli zanimljivosti i crtice iz svog privatnog života provučene kroz aktualne događaje i pitanja, možete čitati i na portalu Zaposlena u kategoriji kolumne Tene Štivičić.

Nastavite čitati