U Zagrebu otvoren prvi coworking prostor s naglaskom na žensko poduzetništvo - Zaposlena.hr
Sadržaj portala
squareone-prostor-za-rad

U Zagrebu otvoren prvi coworking prostor s naglaskom na žensko poduzetništvo

Centar Zagreba bogatiji je za još jedno mjesto za coworking, evente i druženja. Square One Coworking smjestio se na Trgu žrtava fašizma 1, a njegova posebnost je izraziti fokus na žensko poduzetništvo. Jedan cijeli kat posebno je rezerviran za žene i sadržajima prilagođen potrebama poduzetnica. Usto je pokrenut i program subvencioniranja samohranih majki i majki djece s teškoćama u razvoju, s dugoročnim ciljem osiguravanja besplatnog radnog prostora.

Zgrada obuhvaća 1.200 m2 uredskih prostora, a koncipirana je u formatu privatnih ureda za od jedne do osam osoba, dijeljenog radnog prostora te prostorija za sastanke, opuštanje i događanja raznih oblika.

“Vjerujemo da coworking prostori nisu trend, već dugoročno rješenje za sve vrste profesionalaca i industrija jer omogućuju hibridne koncepte rada. Naš je primarni fokus, uz osiguravanje kvalitetnog radnog mjesta, pružiti korisnicima kvalitetnu mrežu kontakata i potaknuti ih na međusobnu suradnju. Ponosni smo i na činjenicu da dajemo poticaj razvoju ženskog poduzetništva i pomažemo osnaživanju poduzetnica samohranih majki.”, istaknula je Klara Rajnović, menadžerica poslovnog razvoja.

Projekt je pokrenut na temelju globalnog iskustva Rent24 zajednice, jednog od vodećih svjetskih coworking operatera. Vlasništvo je Roberta Bukvića, a investicija je veća od tri milijuna eura. Projektni dio za prostor napravio je Studio 3P predvođen arhitektom Janom Pivcem.

Osim klasičnog najma ureda ili stola, u prostoru će se redovito održavati konferencije i predavanja, subvencionirati start-upovi i studentski projekti, a svaki četvrtak organizirani su after work eventi, od panel rasprava o poslovanju do popularnih pub kvizova.

Kako bi se prostor predstavio i široj zajednici, u četvrtak, 11. studenog od 10 h održat će se “Dan otvorenih vrata” za sve koji žele razgledati prostor. Od 17 sati održava se i after work party, sa živom svirkom i simboličnim znakovima pažnje za posjetitelje.

Nastavite čitati