Kaleidoskop umjetnice Petre Grozaj krasi novi broj Zaposlene - Zaposlena.hr
Sadržaj portala
Petra Grozaj

Kaleidoskop umjetnice Petre Grozaj krasi novi broj Zaposlene

Srpanj je za Zaposlenu po mnogočemu bio poseban, budući da se svake godine u to vrijeme odvijaju dva važna događaja – Izbor za Ženu godine 2021. i izlazak novog broja časopisa. S obzirom na to, takav mjesec valjalo je i pristojno uveličati što je učinjeno jedinstvenom naslovnicom časopisa koja je popratila Izbor i dala mu poseban značaj.

Naime, 204. broj časopisa Zaposlene krasi naslovnica povodom Izbora za Ženu godine 2021. koja slavi ženu i daje joj priznanje za njezin rad i trud. Riječ je o slici umjetnice Petre Grozaj koja je zapravo dio slike kaleidoskop, detalj. Spomenuta slika nastala je 2021. godine kao ulje na platnu dimenzija 70×60 cm.

Petra Grozaj diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti i završila Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn u Zagrebu. Dobitnica je Rektorove nagrade Sveučilišta i nagrade Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, te nekolicine stipendija i otkupnih nagrada za slikarski rad.

Na umjetničkoj sceni djeluje od 1999. te je od tada izlagala je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Predstavljala je Hrvatsku na Biennalu mladih umjetnika u Napulju, boravila je na umjetničkim rezidencijama Cité Internationale des Arts u Parizu, GlogauAIR u Berlinu, One sided story/ Spinnerei i De/konstrukcija slike Hafenkombinat u Leipzigu u Njemačkoj gdje od 2012. u više navrata boravi u ateljeu slikarskog centra za Suvremenu umjetnost Spinnerei.

Izlaže u Muzeju Suvremene umjetnosti u Zagrebu, Galeriji Bačva HDLU Zagreb, Galeriji Kunstlerhaus Bethanien Berlin, Galeriji Karas, Westpol Leipzig, Laubi, Zagreb, itd…

Članica je HDLU-a i HZSU-a. Njeni radovi nalaze se u privatnim i galerijskim zbirkama u zemlji i inozemstvu, te u Školskim udžbenicima za Likovnu kulturu.

Foto: Tomislav Miletić / Pixsell